Minerul Rodna-Olimpia Şieuţ 5-3. Minerul Rodna îşi aduce aminte de vremurile de altădată

La Rodna s-a desfăşurat partida de fotbal Minerul Rodna-Olimpia Şieuţ, din cadrul primei etape a returului ligii a cincea, seria întâi. Timp închis, zece grade celsius, teren bun, lume multă, circa 400 de spectatori, organizare foarte bună. Au fost şi clipe melancolice care ne-au amintit de timpurile trecute, când fotbaliştii rodneni dominau cu autoritate fotbalul judeţean.

        A fost un spectacol agreabil, arbitrii au avut parte de un joc liniştit, fără probleme deosebite, fără obişnuitele faulturi inutile, de intimidare, a fost, până la urmă, o sărbătoare a fotalului, cu ritm alert şi luptă exemplară pentru controlul balonului. Pentru că tot vorbeam de clipe de melancolie, i-am văzut la mineri pe câţiva dintre muschetarii din vechea gardă din echipa „de aur” rodneană. Ionel Pătrăşcanu, zis Buţu, are 43 de ani şi a alergat cât unul de 23, ba a şi dat un gol frumos, Alex. Boldiş, a alergat mult şi cu folos, fiind un permanent pericol în careul oaspeţilor, Viliczki şi Popârţac au asigurat o defensivă bine pusă la punct, în special în prima repriză, spre finalul jocului s-au relaxat.

        Aşa cum spuneam, meciul a fost antrenant, cu o luptă acerbă pentru balon, cu încercări de construcţie la mijlocul terenului, deseori bine plăcută ochiului. Reprizele au fost diferite, prima fiind mai reuşită decâ a doua. Gazdele s-au încălzit mai greu, prima mare ocazie o au oaspeţii în min. 2 când Dura luftează din careu, uşor stânga. Şi vine minutul 5 când Lazăr Boldiş, foarte activ în tot meciul, lansat central, vine în viteză tocmai din centrul terenului, frontal, şi lobează peste portarul Ionel Simionca, 1-0. Acest portar al oapeţilor, în ciuda celor cinci goluri primite, a lăsat o bună impresie, cu o sigură priză a balonului, la centrările înalte este imbatabil. În min. 19 Olariu bagă tare capul, la 8 metri de poartă lateral stânga şi ratează de puţin. În min. 28, iată, impetuosul Buţu Pătrăşcan este lucid în careul oaspeţilor şi scutură plasa printr-un şut sec, 2-0. Tot el face faza din min. 29, centrează ideal de pe dreapta şi Alex. Boldiş ratează din 10 metri. Vine min. 30 şi Lazăr Boldiş duce scorul la 3-0 după ce a venit vijelie de la centru, frontal. În min. 34, fază fixă, execută Viliczki şi Alex. Boldiş reia spectaculos în plasă, 4-o, dintr-un careu foarte aglomerat. Din acest moment meciul este jucat. În min. 44, Dumbrăvan fece 4-1, şut lobat de la 40 de metri şi portarul gazdelor se trezeşte cu mingea în plasă.

        Repriza a doua este mai relaxată, zarurile erau deja aruncate, spectacolul însă continuă. În min. 50, Valer Munteanu face 5-1, acesta fiind foarte activ, filtrând multe baloane la mijlocul terenului. Marea relaxare a gazdelor îşi spune cuvântul, şi în min. 81, 11 metri pentru oaspeţi la o nepermisă neglijenţă a apărătorilor rodneni. Victor Simionca transformă printr-o „scăriţă”. Şi în sfârşit vine ultima fază notabilă a jocului, portarul de rezervă al gazdelor scapă în faţă o minge uşoară şi Dura, singur singurel, o împinge în plasă, ca în curtea şcolii.

        Minerul Rodna are jucători mobili, bine determinaţi, din păcate se deconectează de la joc prea repede atunci când conduc cu câteva goluri şi consecinţele apar rapid. Şieuţul are o echipă harnică şi energică, cu un bun potenţial fizic, ca de altfel şi rodnenii, unde Rareş Simionca conduce jocul la mijlocul terenului.

        Rodna, Buculei, Măricuţiu, activ şi la faza de atac, pe dreapta, Motofelea, Lazăr Boldiş, Viliczki, Pătrăşcanu, Munteanu Valer, Alex. Boldiş, Ivan, foarte muncitor, Olariu, constructor, Popârţac.

        Şieuţ, Ionel Simionca, Victor Simionca, Drăgan, Deptea, Morga, Dura, Dumbrăvan, Oltean, Jeican, Rareş Simionca, Aluaş, Bucică, Pase.Tehnic şi Victor Simionca, de altfel toţi cei trei Simionca din echipa Olimpiei au ieşit în evidenţă.

        Arbitrii Ionuţ Spătar, centru, Răzvan Costinea, ambii din Bistriţa, şi Marian Pop, din Poiana Ilvei, cu prestaţii foarte bune, de altfel, aşa cum spuneam, partida nu a ridicat probleme deosebite. Observator, vechea şi simpatica noastră cunoştinţă, apreciatul fost arbitru Adrian Voica. La gazde şi-au mai dat concursul, Ilarion Bălăi, delegat, Critian Moldovan, instructor ş viceprimarul Valentn Grapini, iar la oaspeţi, delegatul Gh. Spica.

        O notă bună pentru numerosul public rodnean. Se pare că Minerul Rodna îşi aduce aminte de vremurile de altădată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5