Minerul Rodna-Spicul Salva 3-4!

A decis pregătirea fizică

Pe o căldură sufocantă, 30 de grade celsius, un gazon acceptabil şi în faţa a 250 de spectatori, s-a desfăşurat meciul de fotbal, contând pentru prima etapă a ligii a patra, judeţul Bistriţa-Năsăud, Minerul Rodna-Spicul Salva.
Oaspeţii au trimis în teren următorii jucători, Ioan Petri, Ioan Lari, Cosmin Marian Pop, Emil Nicolae Pop, Daniel Timiş, Andri Gh. Leşean, Marius Adrian Zăbală, Ionuţ Florin Rus, Ioan Gh. Mititean, Iosif Marian Dănilă, Ioan Dumitru Mititean. Rezerve, Gabriel Lăcătuş, Ionuţ Dumitru Horgoş, Ioan Claudiu Grişcău, Vasile Murariu.
Gazdele, Vasile Avram, Lazăr Pioraş, Titu Popârţac, Dorel Ivan, Luca Măricuţiu, Valeriu Munteanu, Alex Boldiş, Florin Nacu, Gabriel Talpoş, Petrică Olariu, Ioan Pătrăşcan. Rezerve, Lazăr Cozonac, Niculiţă Anca, Gh. Moldovan, Ioan Moldovan, Adrian Covaci.
La oaspeţi antrenor este Marian Iosif Dănilă, la gazde, preşedinte asociaţie, Cristian Moldovan, delegat Larion Bălăi. Arbitrii, Radu Caizer, Pavel Horti, Marian Pop, cu prestaţii în general bune, poate că centralul a permis prea mult gălăgia din teren a ambelor echipe, în special a oaspeţilor. Observator, mai vechea noastră cunoştinţă, domnul Grigore Negrea, educat şi amabil, dânsul mi-a dictat numele jucătorlor de pe foaia oficială, spre deosebire de alţii cărora li se pare că acordă o favoare jurnaliştilor care-şi fac datoria faţă de cititori. Asistentă medicală, doamna Maria Cantor care a avut ceva activitate la acest meci.
Jocul a fost de angajament, alert, însă, totuşi, nu au lipsit, aşa cum spuneam mai sus, accidentările, din fericire fără urmări prea serioase. A fost mult timp o bătălie surdă pentru balon în detrimentul fazelor spectaculoase. Fiecare echipă şi-a dorit victoria însă salvenii au dorit-o mai mult şi au profitat din plin de superioritatea pregătirii lor fizice. Minerii nu au mai avut acea ţesătură de pase la mijlocul terenului şi s-au cantonat prea mult pe ideea contraatacului cu vârf de lance Pătrăşcan, acest vechi dar încă foarte util om al echipei. Salvenii au alergat ca tătarii pe caii lor de stepă, au fost foarte mobili şi încrezători în steaua lor. Portarul Ioan Petri a fost supărat pe toţi arbitrii, este opinia lui, însă aceştia, nu numai că nu au viciat rezultatul, dar şi-au făcut treaba corect, cu unele inexactităţi, însă trebuie ţinut seama că a fost un meci greu, la limita normalului.
Minerii încep mai bine şi în min. 2 Pătrăşcan luftează din 10 metri, trei minute mai târziu tot el, lansat central, pătrunde singur în careu dar nu-şi găseşte paşii. Salva răspunde în min. 6 cu un cap plasat al lui Zăbală, prins de portar. Într-un careu tare aglomerat, în min. 10 Munteanu are o mare ocazie din 8 metri, iar un minut mai târziu, Alex. Boldiş şutează în adversar din 10 metri. Şi vine min. 17, incisivul Pătrăşcan urmăreşte inteligent un balon, este omul potrivit la locul potrivit şi 1-0 pentru Rodna. Salva reacţionează imediat, un minut mai târziu, Dumitru Mititean are egalarea în vârful bocancului. Oaspeţii forţează şi în min. 20 Dănilă dă cu capul puţin peste poartă. În min. 27 Gh. Mititean pătrunde formidabil prin centrul apărării gazdelor dar îşi prelungeşte mingea. În fine rodnenii se mai trezesc şi în min. 31 Talpoş are o ocazie bună din 3 metri lateral dreapta careu. Repriza se încheie cu o mică forţare a rodnenilor, în min. 39 Munteanu şarjează însă portarul salvează, iar în min. 43 lăncierul Pătrăşcan vine lansat, se minunează de ocazie şi o iroseşte.
Repriza a doua aduce pe oaspeţi hotărâţi să schimbe scorul. În min. 50 Dănilă face 1-1, iar în min. 54 acelaşi Dănilă, pe un contraatac rapid, ratează preluarea conducerii scorului. Vine însă min. 57 şi 1-2, Horgoş singur la 6 metri central de poartă, bagă latul ca în curtea şcolii. Oaspeţii profită psihologic, se aruncă în atac, gazdele par debusolate, şi în min. 60 Urs face 1-3, pe veşnicul lor contraatac. Gazdele se trezesc şi în min. 61 este 2-3, activul Alex Boldiş îşi trece în cont golul şi tot el în min. 67 dă cel mai frumos gol al meciului, lob a la Năstase de la 30 de metri lateral stânga, 3-3. La oaspeţi schimbare, iese Dumitru Mititean şi intră Vasile Murariu. În min. 83 capul lui Dănilă, singur, nemarcat, face 3-4. Gazdele nu au forţa reacţiei şi jocul ia sfârşit spre marea bucurie a salvenilor care îşi salută galeria formată din juniorii săi, câştigători şi ei aici cu 4-2.
Oaspeţii au meritat victoria graţie, cum spuneam, foartei bune pregătiri fizice şi a marii lor dorinţe de a căştiga. Rodnenii trebuie să-şi revină, să-şi pună la punct pregătirea fizică care este bună, dar ce ne facem dacă adversarii vin cu una foarte bună, cum a fost cazul acum! Primarul Rodnei, cu care m-am salutat în pauza meciului, Valentin Grapini, este alături de echipa pe care tot dânsul a propulsat-o în campionat. O înfrângere nu-i un capăt de ţară, trebuie neapărat să învăţăm şi din eşecuri. Iar minerii dacă doresc să câştige, atunci, printre altele, trebuie să-şi dorească victoria mai mult decât adversarii lor. Aşa se iau punctele!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5