Minerul Rodna-Real Buduş 8-0! Fără istoric!

La Rodna, 350 de spectatori au asistat la un meci în care gazdele au făcut un festival de goluri, arătându-şi „colţii” către echipa mare a Bistriţei cu care îşi va disputa finala cupei judeţene. Timpul a fost ideal pentru fotbal, 23 de grade celsius, umbră, gazon acceptabil. M-am întâlnit cu vechiul nostru prieten, fostul valoros arbitru, acum observator, Adrian Voica. Întreaga brigadă de arbitrii, Radu Paul Caizer la centru, Răzvan Danci şi Bogdan Duca, asistenţi, toţi din Bistriţa, nota 8, le dam o notă şi mai mare dar partida nu a pus probleme deosebite, s-a jucat pentru fobal, pentru spectacol, a fost, de fapt, o bucurie a fotbalului. Gazdele au beneficiat şi de o micuţă şi zgomotoasă galerie dotată cu goarne şi tobă de a speriat toţi câinii din jurul stadionului.

        Real Buduş: Onişor Ovidiu, Rognean Daniel, Burcuţeanu Ioan, Ticuţ Marian, Morar Adrian, Chinteş Paul, Carabeţ Florin, Mărginean Claudiu, Cucu Marius, Milăşan Mihai, Bârsan Dariuk, rezerve Apostol Andrei, Budăcan Rareş, căpitan Burcuţean Ioan. Delegat, Viorel Arcăţean, maseur, David Safta, antrenor secund, Nicolae Buducan.

        Minerul Rodna: Anca Nechita, Moldovan George, Măricuţiu Luca, Motofelea Dragoş, Boldiş Lazăr, Vilicski Aurelian, Pătrăşcanu Ioan, Munteanu Valeriu, Boldiş Alexandru, Olariu Petrică, Popârţac Titu, căpitan, Munteanu Valeriu, rezerve, Buculei Gherasim, Precup, Grigore, Talpoş Gabril, Ivan Dorel, Pătrăşcanu Aurel, Moldovan Ioan. Delegat, Bălăi Larion, instructor, Moldovan Cristian, preşedinte, Grapini Valentin, viceprimar.

        Deşi Minerul se încălzeşte mai încet, ocaziile vin una după alta. În min. 3 şi 6, Pătrăşcanu şi Alex Boldiş încep ratările din careu, iar în min. 14 Munteanu reia din voleu de la 14 metri central, peste bară. Rodna se duce peste Buduş, jocul este plăcut, antrenant, are un ritm deosebit. Vine minutul 15 cu transversala lui Pătrăşcan din 10 metri. Rodna plimbă mingea destul de repede, cu Vilicski în rol de dispecer, cu două vârfuri clasice, Pătrăşcanu avansat şi Alex Boldiş un pic în spate, urcă pe dreapta fundaşul Măricuţiu, Lazăr Boldiş este foarte activ, Popârţac este libero, în fine, toată echipa gazdelor, într-un fel sau altul, se aruncă valuri valuri spre poarta zglobiului Onişor şi în aceste condiţii golul apare în min. 22, Lazăr Boldiş se înşurubează mult pe stânga şi dintr-o poziţie aproape de linia de fund, furişează mingea pe jos în colţul lung al porţii, 1-o. Îm min. 24 cei doi Boldiş fac faza, Alex pasează ideal şi Lazăr ratează din 6 metri după o serie de fente din corp, ca la discotecă. În min. 35 Luca centrează frumos de pe dreapta, Munteanu pune latul şi aruncă mingea peste poartă. Şi în fine abia în min. 37 Buduşul are prima ocazie, Chinter trage periculos din 20 de metri central, un pic peste bară. În min. 43 vine la rampă „bătrânul” veşnic tânăr Pătrăşcan, şi face 2-o descurcându-se de minune în careu pe stânga într-o mare aglomeraţie.

        Vine repriza secundă, regia nu se schimbă, mai mult, Rodna preia total hăţurile, Buduşul pare venit în vacanţă, sunt de-acum ca doi boxeri, unul tot cară la pumni, celălalt tot primeşte. Nu cred că aceasta este faţa adevărată a buduşenilor, o echipă cu un real potenţial fizic, mi-a plăcut de la ei liberoul Florin Carabet, în ciuda golurilor încasate. La rodneni intră Pătrăşcanu Aurel şi Moldovan Ioan, suflu proaspăt pentru echipă, la Buduş intră Budăcan Rareş. În min. 58 este 3-o, gol semnat de Lazăr Boldiş, care devine argint viu împotriva oaspeţilor. Tot el se joacă cu apărarea buduşană şi în min. 60 face 4-0. La acest scor gazdele îşi permit să schimbe portarul, plictisit de atâta şomaj, intră Bulei Gherasim care se va plictisi şi el din lipsă de activitate. În min. 67 Munteanu îşi aduce aminte că-i place gustul golului şi semnează şi el unul, 5-0. Aceasta a fost regia acestui joc, Rodna marchează, Buduşul încasează, jocul este frumos. Vine min. 77 cu 6-0, Alex Boldiş şut plasat din 18 metri, central. În min. 82 Munteanu pătrunde central, viclean, şut plasat în dreapta sus şi 7-o. În min 83 recitalul gazdelor se încheie cu golul lui Pătrăşcanu Buţu, 8-0! Festival de goluri la Rodna! Însă finala cupei judeţene cu echipa mare a Bistriţei va fi altă poveste. Minerul este pe val şi ne aminteşte de gloria de altădată când nu avea rival în judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5