Fotbal. Liga a IV-a. Etapa a III-a

Derby local câştigat de vulturi, prin tripla lui Negrea

Cornel Ciocan

 

 

Jelna, timp bun de fotbal, teren foarte bun, spectatori circa 300, avertismente: Tot, Clapa, Ilovan, Clapa şi Georgiu.Marcatori: Negrea (de 3 ori), respectiv Haidar. Partida a fost arbitrată foarte bine, la centru Paul Tămaş, ajutat la cele două linii de Mihai Ungur şi Pavel Horţ. Observator AJF BN – Toma Ivan. Asistenţa medicală – Daniela Florentina Paşc.

 

 

 

 

PROGRESUL JELNA: Pop L., Macovei, Arcălean, Bugnar (min. 30 Haidar), Ani, Mureşian (min. 65 Bârlean), Şomodi, Tot, Bâzdâra (min. 85 Cotuţ), Bereţchi şi Bâla. Rezerve: Gavriloaie, Vărărean, Chiş şi Clapa. Antrenor - Traian Ionele.

 

 

 

 

VOINŢA CETATE: Mărgîdan, Găluşcă, Negrea, Ilovan, Cira (min.55 Curtuşan), Mocanu (min. 80 Recean), Clapa, Huciu, Ploscar (cpt.), Şuvei (min.85 Tofană) şi Georgiu. Rezerve: Rus Alex. Antrenori: Florea Adrian şi Paul Cervinschi.

Mult aşteptatul derby local între echipele vecine Jelna şi Cetate s-a desfăşurat duminică, 7 septembrie, cu începere de la ora 17. Păstrând proporţiile, am putea vorbi despre aceste jocuri precum disputele dintre Dinamo şi Steaua. Am asistat la o partidă destul de echilibrată în unele momente, la care vioara întâi fiind oaspeţii de la Cetate, cu o poftă nebună de joc elevii antrenorilor Adrian Florea şi Paul Cervinschi au tăvălugit întreg terenul, adversarul, cu ţesute de pase, încântând pe cei prezenţi la această partidă. Un recital de goluri care mai de care mai frumos al actorului Negrea Gheorghe, cu trei reuşite. De partea cealaltă, gazdele au început jocul în trombă, dovadă primele trei cornere executate în interval de două minute, fiind foarte aproape de a deschide scorul. Înfrângerea gazdelor poate fi luată în considerare gravelor erori ale portarului Pop L., neinspirat la două goluri.

 

 

 

 

Filmul jocului: Primele 15 minute – gazdele s-au instalat în jumătatea oaspeţilor obţinând trei cornere consecutive, fiind foarte aproape de a înscrie. Un minut mai târziu, Ani trimite o torpilă de la 30 m aproape de stâlpul porţii. Min. 19 - lovitură liberă de pe partea stângă executată de Negrea de la 25 metri, balonul ia o traiectorie ciudată, după care loveşte pământul şi intră în plasă: 1-0. Două minute mai târziu, acelaşi jucător, înscrie pentru 2-0, aflat în gura porţii trimite cu latul printre o pădure de picioare. În min. 26 – Şuvei încearcă tirul, balonul muşcând din transversală. Min. 52 – Bâzdâră, foarte aproape de a trimite balonul în poartă. Patru minute mai târziu, acelaşi Negrea ridică tabela la 3-0, după o execuţie din voleu de la 16 m. Min. 67 – Haidar reduce din handicap în urma unei lovituri libere de la 25 m în colţul lung: 3-1. Min. 77 – Arcălean se precipită în balon pe linia de 16 m, iar Găluşcă, foarte aproape de a trimite cu genunchiul în plasă.

 

 

 

 

Trei minute mai târziu, acelaşi jucător scapă singur cu portarul, dar cel din urmă se remarcă. Ultimele minute se joacă cu garda deschisă, care pe care, dar fără ca tabela de marcaj să sufere vreo modificare. Ultima fază notabilă: şutul puternic al lui Negrea, de la 25 m, reţinut în doi timpi de portarul Pop.

Traian Ionele, antrenor Progresul Jelna: “Ne-am bătut singuri, vina o poartă întreaga echipă. Oaspeţii nu au fost peste noi. Încercăm să recuperăm de la Rodna în etapa viitoare”.

Gabi Ursa, unul din sponsorii echipei: “Am asistat la un joc foarte disputat, pe un teren extraordinar, poate cel mai bun din judeţ. Pe departe echipa noastră a fost mai tehnică. Felicit pe dl. primar Simionca Sandu pentru buna organizare. Remarc pe Negrea şi Ploscar şi, bineînţeles, întreaga echipă”.

Adi Florea, antrenor Voinţa Cetate: “După un început ezitant pe care l-am avut până în prezent, iată că uşor-uşor ne redresăm din mers. În partida cu Jelna ne-am impus clar, putând câştiga şi mai lejer. Sunt bucuros că suntem pe un drum bun. Felicit echipa pentru rezultat şi efortul depus”.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5