SC Agrosem SRL – Calea Moldovei, nr. 17 (lângă Cibela); tel.211574, 0742.355943

Seminţe certificate, omologate, verificate

-interviu cu administratorul firmei Agrosem, dl. Pavel Someşan-

Legumele, în prim-plan

-Domnule Someşan, temperaturile ridicate din ultimele zile ne duc cu gândul la primăvară. Sunteţi pregătiţi pentru a face faţă cerinţelor fermierilor?

-Încă din timp ne-am străduit ca, cea mai veche unitate de comercializare a seminţelor din judeţul Bistriţa-Năsăud, respectiv Agrosem, să nu-şi dezmintă faima şi seriozitatea. Suntem, aşadar, pregătiţi să oferim tuturor seminţe de cea mai bună calitate, certificate şi garantate.

-Să începem cu legumele…

-La ora actuală avem seminţe de legume pentru fermieri, cât şi pentru comercianţii ce au autorizaţie de vânzare. Dispunem de seminţe de: ardei, vinete, castraveţi, morcovi, pătrunjel, salată, conopidă, sfeclă roşie, varză ş.a., deci toate sortimentele ce se cultivă în Bistriţa-Năsăud.

-Cum sunt recunoscute că provin de la Agrosem?

-Seminţele sunt recunoscute prin inscripţia de pe plic –SC Agrosem – pe spatele plicului este indicat lotul, gramajul şi valabilitatea. Ambalate în plic alb, la maşină şi introduse în alt plic colorat, cu toate datele de identificare. Invit, deci, pe legumicultori să nu-şi cumpere seminţe de la tot felul de tarabe, fiindcă riscă să rămână fără producţie.

-Ce ne puteţi spune despre calitatea lor?

-Toate provin de la staţiuni recunoscute din ţară, cu certificat de calitate, precum şi din ţări ale C.E., care circulă numai şi numai cu certificat de calitate. Avem seminţe din Olanda, Polonia, Germania, din alte ţări cu mare tradiţie în legumicultură.

-Veţi avea cantităţi suficiente de arpagic?

-Avem şi în prezent arpagic pentru ceapă uscată şi pentru ceapă verde.

Preţuri ca în 2008

-Referiţi-vă, d-le Someşan, şi la preţul acestor seminţe, şi nu numai…

-Cât priveşte arpagicul, preţul este şi în funcţie de cantitatea cumpărată de cultivator. Dar faţă de anul trecut, seminţele de legume au acelaşi preţ, nu s-au scumpit nici măcar cu un ban.

Atenţie, cumpărători!

-Ce recomandaţi celor care cumpără seminţe?

-În primul rând să fie foarte atenţi de unde cumpără seminţe de legume. Să se uite la plic şi la etichetă, să vadă valabilitatea şi gramajul. Mulţi comercianţi aduc seminţe din alte zone, mai ieftine, dar la un gramaj inferior. La noi, spre exemplu, ardeioasele şi tomatele sunt la 3 g, celelalte sunt la 5 g, 50 g, 100 g. De exemplu, la mine un plic de morcovi costă 1,4 lei, la 5 g, faţă de alţii care vând cu 1 leu, dar la un gramaj inferior, de numai 1 g. Şi atunci, ne întrebăm care-i avantajul?

Seminţe de furaje

-Firma Agrosem mai oferă şi seminţe de furaje.

-Sigur că da. Avem, în prezent, trifoi şi lucernă, urmează să aprovizionăm cu ghizdei, sparcetă, seminţe de păioase. Până la începerea campaniei de semănat vom dispune de toate seminţele de furaje solicitate. Nu am neglijat nici seminţele de porumb, vom avea din soiurile Pioneer şi Turda, pretabile zonei noastre, apoi de ovăz, sfeclă furajeră, orzoaică, floarea soarelui. Cât priveşte preţul, acesta nu va fi mai mare comparativ cu anul precedent.

Cartofi de calitate

-O cultură importantă este cea a cartofului. Sunteţi pregătiţi în acest sens?

-Vom aduce cartofi de calitate, din zona Braşov, Covasna şi Harghita, la preţuri accesibile, comparabile cu cele din 2008.

Îngrăşăminte chimice

Deşi, la ora actuală este un deficit destul de mare, noi vom avea în permanenţă, în depozit, cantităţi îndestulătoare de îngrăşăminte chimice, complex şi azot. Şi în prezent doritorii îşi pot procura cantităţi mai mici la un preţ de până la 150 lei sacul. De asemenea, mai punem la dispoziţie toată gama de pesticide şi fungicide solicitate.

Flori de… Olanda

Agrosem-ul oferă şi seminţe de flori, o activitate ce ia amploare în ultima vreme. Alături de seminţe din ţară, de la ferme specializate, vom oferi şi bulbi de Olanda, seminţe din alte ţări. Prin firma noastră, fermierii îşi pot procura şi o gamă diversificată de unelte agricole.

Orarul de funcţionare al firmei

Toate seminţele, îngrăşămintele, uneltele agricole etc., se comercializează prin magazinul nostru din Calea Moldovei, nr. 17, zilnic între orele 8-17, iar sâmbăta între orele 8-13. Invit comercianţii care deţin autorizaţii de desfacere a seminţelor să ne contacteze spre a le oferi seminţe de calitate şi certificate. De asemenea, îi aşteptăm pe producătorii agricoli să ne viziteze pentru a-şi procura din timp cantităţile necesare. În 2008 am vândut numai seminţe de legume în valoare de 3 miliarde lei şi, ca să continui cu exemplul, peste 50.000 plicuri de morcovi. Se vede, deci, că legumicultorii au încredere în firma noastră, în seminţele pe care le oferim an de an şi, ca atare, îi aşteptăm din timp. Deci, îi invităm pe cei care doresc să cumpere seminţe de la cei autorizaţi să se intereseze dacă aceste seminţe provin de la Agrosem.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5