Seminţe pentru legumicultori de la Agrosem Bistriţa

Temperaturile ridicate din ultimele zile i-au determinat pe legumicultori să înceapă campania propriu-zisă. În legumicultură au început deja lucrările de sezon, în sensul că horticultorii îşi procură seminţele, îşi amenajează spaţiile închise, respectiv solariile, în aşa fel încât să fie în măsură să iasă pe piaţă cu verdeţuri cât mai devreme. De unde îşi pot procura legumicultorii seminţele pentru campania de primăvară? Fiinţează în judeţul Bistriţa-Năsăud, de foarte mulţi ani, o firmă specializată în desfacerea seminţelor de legume şi nu numai. Se numeşte Agrosem, depozitul se află pe Calea Moldovei, nr. 17 (lângă Cibela) şi are un program zilnic care facilitează accesul clienţilor pentru a-şi procura seminţele de care aceştia au nevoie. În primul rând, seminţele de legume (rădăcinoase, verdeţuri) sunt puse la dispoziţia doritorilor. Cei care cumpără trebuie să ştie că fiecare pliculeţ cu seminţe are nişte indicii ferme despre calitate, germinaţie, valabilitate etc. Uneori, se vând pe la tarabele din pieţe şi prin magazinele săteşti seminţe care, după ce sunt încorporate în sol, nu mai au puterea de a germina. Agrosemul mai oferă acum, la preţuri accesibile, seminţe de rădăcinoase (morcovi, pătrunjel, ţelină, păstârnac, sfeclă roşie etc.), de legume (roşii, ardei, vinete, castraveţi, conopidă), ceapă, respectiv arpagic, verdeţuri (salată, spanac, varză). În perioada următoare, firma administrată de Pavel Someşan pune la dispoziţie cartofi se cea mai bună calitate aduşi de la fermele specializate, de patru soiuri: timpurii, extratimpurii, târzii şi semi-târzii. Sectorul horticol, respectiv florile, nu sunt neglijate. În acest sens, Agrosemul vinde flori, respectiv seminţe şi bulbi atât din producţia internă, cât şi din ţările recunoscute în acest domeniu.
Pentru sectorul de creşterea animalelor, zootehnişti pot cumpăra de aici seminţe de iarbă pentru cosit, păşuni şi fâneţe. Pentru spaţiile verzi şi parcuri sunt puse la dispoziţie cantităţi însemnate de lolium, precum şi arbuşti ornamentali. Tot firma Agrosem vinde coacăzi, zmeuri, mure etc.
Firma Agrosem oferă clienţilor: îngrăşăminte chimice, pesticide, erbidice, insecticide etc. De asemenea, cultivatorii de cereale, la Agrosem, pot găsi seminţe de porumb, triticale, cereale de primăvară.
Preţurile practicate sunt cele mai mici, la comandă poate fi adusă orice cantitate.
Aşadar, zilnic, între orele 8.00-17.00 Agrosem Bistriţa, din Calea Moldovei, nr. 17, stă la dispoziţia tuturor doritorilor oferindu-le o gamă foarte variată de seminţe. Să nu ocolim această firmă, cei care îşi vor procura seminţele de aici vor avea un câştig substanţial.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5