Părintele Dumitru Sidor, din Prislop, va fi condus pe drumul veşniciei de Mitropolitul Andrei şi zeci de preoţi

Biserica Ortodoxă din cart. Liviu Rebreanu ( Prislop), oraş Năsăud, păstorită cu evlavie şi dragoste frăţească de către P.C. preot paroh Dumitru Sidor, ani la rând, este în doliu. În prag de Sfântă Sărbătoare, părintele Sidor a trecut la veşnicie, pentru a sărbători Sfintele Paşti alături de cete de îngeri.
Părintele Sidor a fost omul devotat pentru Biserica Ortodoxă trup şi suflet pentru a face lucruri deosebite pentru „mireasa lui Hristos”, locaşul sfânt fiind plin de enoriaşi pentru a se ruga în dreapta credinţă bunului şi iubitorului de oameni – Dumnezeu. Vrednicul de laudă preot DUMITRU SIDOR prin cuvântul de învăţătură a „trasat liniile de conduită” a bunului creştin, transmise în cele „ZECE PORUNCI”, venind cu exemplificări veridice din viaţa cea de toate zilele. A fost mereu un bun predicator. Pe lângă harul duhovnicesc, P.C. preot paroh DUMITRU SIDOR avea calitatea de a călăuzi şi îndruma creştinii din parohie pentru a avea mare grijă de sfânta biserică, dovedindu-şi calitatea de bun gospodar şi administrator, împreună cu cei din Consiliul Parohial. Atunci când există un „păstor bun”, niciodată „oile” nu se vor rătăci, iar în cart. Liviu Rebreanu, biserica şi enoriaşii au fost pe mâini bune.
În ultima perioadă, în urma unei grele suferinţe, părintele Sidor s-a pensionat, în locul său fiind instalat la început de martie, în Parohia cartierului Liviu Rebreanu, oraş Năsăud, preot paroh Constantin Mihai Mânzat, originar de pe Valea Bârgaielor şi repartizat de ÎPS Andrei Andreicuţ în urma câştigării examenului de titularizare .
Părintele Dumitru Sidor s-a născut pe 13 noiembrie 1955, la Maieru şi a fost hirotonit ca preot pe 26 august 1983 de către ÎPS Teofil Herineanu, parohia Liviu Rebreanu fiind singurul loc unde a slujit, încă de la început. Părintele are doi copii Daniel, tânăr filosof, scriitor, şi Alexandrapsiholog, dar şi interpretă de muzică folk. Părintelui îi poate fi adus un ultim omagiu în biserica din Liviu Rebreanu, unde a slujit o viaţă. Ceremonialul de înmormântare va avea loc luni, de la ora 13.00, în prezenţa ÎPS Mitropolit Andrei. Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în rândul drepţilor!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5