Fiica Anei şi a lui Ion, din romanul lui Rebreanu, aniversează 91 de ani

La aniversarea a 91 de ani de viaţă, îţi urăm din suflet şi inimă, draga noastră mamă, bunică, străbunică, SAVETA LAZĂR, din cart. Liviu Rebreanu (Prislop), oraş Năsăud (fiica Anei şi a lui Ion din romanul „Ion), să-ţi dea bunul Dumnezeu multă sănătate, pace şi linişte în suflet, multe bucurii şi împliniri, viaţă lungă şi presărată cu momente de fericire, realizarea tuturor dorinţelor şi idealurilor alături de cei dragi.
Să ne rămâi mereu o mamă bună, iubitoare, iar Maica Domnului să te ocrotească mereu.
La mulţi şi fericiţi ani, scumpa noastră mamă, bunică, străbunică!
Copiii Ioan, Maria, Margareta cu familiile lor, nepoţii cu familiile şi strănepoţii

...................................

„Ana” din cunoscutul roman „Ion” de Liviu Rebreanu, este bunica colegului nostru Ioan Lazăr, şi a purtat numele real Rodovica Boldijeri.
Anul trecut, Alexandru Gavrilaş – directorul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, s-a deplasat, în cart. Liviu Rebreanu, la Cimitirul Ortodox al bisericii din localitate, împreună cu vrednicul de pomenire P.C. preot paroh Dumitru Sidor, pentru a constata, la faţa locului, modul de amplasare a unei plăci comemorative, care să reflecte, pentru turişti, că aici se află şi odihnesc în Domnul, prototipul celor două celebre personaje „Ioan” şi „Ana” din romanul „Ion” a marelui scriitor. Vor fi amplasate indicatoare, o bancă, pliante cu o schiţă pentru a marca traseul de urmat al turiştilor la mormânt, pe lângă placa comemorativă şi celelalte însemne necesare. Prin acest gest de recunoaştere, de nobleţe, de generozitate şi de spiritualitate, locaşul intră în circuitul turistico-literar al judeţului Bistriţa-Năsăud şi în patrimoniul sufletesc al locuitorilor din judeţ, din ţară, din străinătate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5