Prislopenii au plâns, cerul a plâns, mitropolitul şi 58 de preoţi au plâns pe fratele lor – preotul Dumitru Sidor

O zi care va rămâne în memoria locuitorilor din cartierul Liviu Rebreanu (Prislop), oraş Năsăud, data de 30 martie 2015, când cel care i-a păstorit, îndrumat, ajutat, cu multă evlavie, P.C. preot paroh Dumitru Sidor i-a părăsit pentru totdeuna, plecând în înaltele ceruri, la bunul Dumnezeu, lăsând un gol imens în sufletele credincioşilor prislopeni care l-au urmat, ca păstor duhovnicesc, şi nu numai, peste 30 de ani.
La acest trist, îndurerat moment, cu inimile cernite de durere, au participat pentru a-l conduce în lumea veşniciei sufletelor I.P.S. Andrei Andrecuţ, arhiepiscop şi mitropolit, înconjurat de un sobor de 58 de preoţi – fraţi întru credinţă cu cel care a părăsit această lume, conduşi de P.C. preot protopop de Năsăud, Ioan Dâmbu.
Dangătul jalnic şi chemător al clopotelor bisericii ortodoxe din Liviu Rebreanu i-a adunat, cu mic, cu mare, pe toţi prislopenii veniţi să-l conducă pe ultimul drum pe cel care le-a fost preot duhovnic, tată, mamă, prieten, sfătuitor etc., biserica devenind neîncăpătoare pentru credincioşi din cartier şi cei veniţi din alte localităţi, venind să-şi ia un ultim rămas bun de la cel care a fost valorosul, respectatul şi preotul cu har duhovnicesc – P.C. preot paroh Dumitru Sidor.
Parcă şi cerul a participat la această înmormântare, stropii bogaţi de ploaie fiind parcă lacrimile lui Dumnezeu pentru robul său, care L-a slujit o viaţă întreagă – preot Dumitru Sidor.
După o lungă şi grea suferinţă, în care familia i-a fost permanent alături, P.C. preot paroh Dumitru Sidor a părăsit această lume şi a plecat la Domnul. Părintele Dumitru Sidor s-a născut pe 13 noiembrie 1955, la Maieru şi a fost hirotonit ca preot pe 26 august 1983 de către ÎPS Teofil Herineanu, parohia Liviu Rebreanu fiind singurul loc unde a slujit, încă de la început. Părintele are doi copii Daniel, tânăr filosof, scriitor, şi Alexandra psiholog, dar şi interpretă de muzică folk.
Slujba de înmormântare oficiată de I.P.S. Andrei a fost una înălţătoare, de o sensibilitate aparte, cu momente de rugăciuni fierbinţi ca fostul vrednic de laudă – preotul Dumitru Sidor – să ajungă în locul undfe cei drepţi se odihnesc, iar I.P.S. Andrei în cuvântul său a precizat: „Preoţii care îşi ţin bine dregătoria să se învrednicească de îndoită cinste, cei care se ostenesc cu cuvântul şi învăţătura... Motivele pentru care ne găsim astăzi la căpătâiul părintelui Dumitru sunt mai multe. Cel mai important este să-l rugăm pe Domnul să-i facă odihnă veşnică întru Împărăţia Sa. Al doilea motiv pentru care suntem aici este să aducem, prin cuvintele noastre, mângâiere îndureratei familii, sunt puternice cuvintele Domnului Iisus Hristos.
Preotul Dumitru Sidor a fost un exemplu de urmat în misiunea duhovnicească pe pământ, care a pus în practică nenumărate virtuţi”.
În cuvântul său, P.C. preot protopop Ioan Dâmbu a scos în evidenţă deosebite calităţi pe care preotul Sidor Dumitru le-a avut, precizând că: „Dintr-o familie numeroasă a ieşit o valoare deosebită. Am lucrat 20 de ani împreună şi nu m-a dezamăgit niciodată, a acţionat cu sinceritate şi dăruire, ca om şi preot adevărat. Părintele nostru drag şi respectat, Dumitru, ne va lipsi, dar ne vom aminti de el permanent. A lăsat în urma sa o familie de mare preţ. Sperăm ca noul preot, Mihai Mânzat, tânăr şi bun, să-i calce pe urmele valorosului şi respectatului preot Dumitru, care a lăsat o parohie bine organizată, bine structurată, expresie a minţii sale. Familia să o mângâie Domnul!”
În sunetul clopotelor, sicriul cu P.C. preot paroh Dumitru Sidor, purtat pe umeri de şase preoţi, a înconjurat biserica şi a fost depus, la locul de veci, în mormânt, aproape de altarul bisericii.
Consilierul Ionel Boţan a asigurat familia că în fiecare zi va fi aprinsă o lumânare la mormântul valorosului preot.
Vei rămâne veşnic în memoria noastră, a credincioşilor din cartierul Liviu Rebreanu, părinte spiritual al nostru, acum suflet nemuritor – PREOT DUMITRU SIDOR.

Mai multe imagini facebook Ziarul Rasunetul https://www.facebook.com/profile.php?id=100007165333864

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5