Amenzi aplicate de jandarmi, la Colibița, de Anul Nou, pentru muzică dată la intensitate mare și adresarea unor injurii

Comunicat de presă

La cumpăna dintre ani au fost organizate mai multe activităţi în spaţiul public, ca urmare jandarmii s-au aflat în mijlocul cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. O atenție deosebită perioada menționată a fost acordată respectării legislației specifice referitoare la regimul materialelor pirotehnice, (petarde, artificii).
Toate manifestările publice s-au desfășurat fără probleme deosebite. Structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa au executat patrulări în aria de competență pentru a se asigura că toți turiștii prezenți în zona de munte se află în siguranță.
Astfel, au fost executate misiuni de menţinere a ordinii publice în special în zonele foarte frecventate de turişti, precum şi pe traseele turistice din aria de competență. Nu au existat situații de persoane care să se afle în pericol pe niciunul dintre traseele din aria de competență. În schimb, jandarmii montani Colibița au aplicat două amenzi în valoare totală de 1.000 de lei și un avertisment scris, în ziua de Anul Nou, pentru muzică dată la intensitate mare, adresarea unor injurii respectiv pentru refuzul legitimării în fața agentului constatator.
În perioada 29 decembrie 2022-02 ianuarie 2023 au mai fost aplicate 12 sancțiuni, astfel: 3 amenzi în valoare de 600 de lei și 9 avertismente scrise, pentru cerșetorie, tulburarea ordinii publice și pentru consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5