Jandarmii bistriţeni în mijlocul cetăţenilor cu efective mărite de Revelion!

Comunicat de presă

La cumpăna dintre ani vor fi organizate mai multe activităţi în spaţiul public, ca urmare se impune o prezenţă activă a structurilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud în mijlocul cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
Astfel, în perioada 30 decembrie 2022 - 02 ianuarie 2023, o medie zilnică de 100 de jandarmi, se vor afla în mijlocul cetăţenilor pe raza judeţului, a municipiului Bistriţa, precum şi a turiştilor aflaţi în zona montană din aria de competență.
Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public, atât pe Pietonalul Liviu Rebreanu (la concertul din noaptea de Revelion), pe timpul evenimentelor specifice organizate în aer liber dedicate marcării trecerii în noul an, precum și în toate zonele aglomerate și zona în centrelor comerciale din municipiul Bistrița, Năsăud, Beclean, Sângeorz-Băi precum și în zona cabanelor de la Figa, pentru ca fiecare cetățean să petreacă noaptea dintre ani în condiții de siguranță.
Dacă participaţi la evenimentele organizate în spațiul public cu ocazia Revelionului, pentru a evita producerea de evenimente nedorite pe timpul acestora, respectaţi indicațiile forțelor de ordine, manifestaţi răbdare și evitaţi implicarea în conflicte de orice natură.
O atenție deosebită în această perioadă va fi acordată respectării legislației specifice referitoare la regimul materialelor pirotehnice, (petarde, artificii), obiecte care ar putea răni sau crea stări de pericol, pentru copii dar și pentru adulți deopotrivă.
În perioada următoare vor fi constituite echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112.
Totodată, jandarmii vor participa la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat împreună cu Poliţia, prin patrule mixte dar şi patrule de jandarmi în mediul urban şi rural.
Pe linie de pază și protecție instituțională va fi asigurată paza la obiectivele aflate în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.
Structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa vor acorda la nevoie sprijin și ajutor turiștilor aflați în situații deosebite și se vor asigura că toți cei prezenți în zona de munte se vor afla în siguranță. Astfel, vor fi executate misiuni de menţinere a ordinii publice în special în zonele foarte frecventate de turişti, precum şi pe traseele turistice din aria de competență.
În cazul unor probleme întâmpinate în zona de munte, anunțaţi Jandarmeria Montană Rodna, Piatra Fântânele sau Colibiţa prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat și câte persoane au nevoie de ajutor.
Jandarmii montani recomandă turiștilor care vor alege să își petreacă finalul de an în stațiunile turistice montane din județul Bistrița-Năsăud, să se informeze asupra stării vremii și a condiţiilor climatice locale. Persoanelor care doresc să meargă în drumeții în zona montană, li se recomandă să se informeze cu privire la itinerariul propus, prognoza meteo și să se echipeze adecvat sezonului rece.
Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud vă urează tuturor să aveţi parte de un An Nou plin de prosperitate, sănătate și realizări pe toate planurile!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5