Misiuni ale jandarmilor în minivacanța de 1 decembrie!

Comunicat de presă

În perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022, jandarmii se vor afla alături de cetăţeni în municipiul Bistriţa, pe raza judeţului în aria de competență, precum şi a turiştilor aflaţi în zona montană. 

          Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele care vor avea loc în spațiul public și în zonele aglomerate, pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, iar prin măsurile pe care le-am pregătit vom avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă această minivacanță în condiții de siguranță. (aprinderea iluminatului festiv de Crăciun, manifestările organizate cu ocazia zilei de 1 decembrie, retragerea cu torțe a militarilor, concertele și spectacolele organizate în data de 30 noiembrie și 1 Decembrie pe Pietonalul Liviu Rebreanu, spectacolul pentru copii din Piața Petru-Rareș și deschiderea Târgului de Crăciun din zona Bisericii Evanghelice).              

             În data de 1 decembrie 2022, jandarmii asigură măsurile de ordine publică în zona organizării ceremonialelor militare, în municipiul Bistrița, Năsăud, Beclean, Prundu-Bârgăului și Sângeorz-Băi. 

            De asemenea, jandarmii vor defila cu efective precum și cu tehnică militară și de intervenție, alături de celelalte instituții participante la aceste activități.  

            Recomandăm cetăţenilor care intenţionează să participe la manifestările publice care se vor desfăşura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale, să evite conflictele de orice natură și să respecte indicațiile forțelor de ordine.

                        Totodată, pe perioada minivacanței au fost constituite echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112. Totodată, jandarmii vor participa în această perioadă și la misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat, precum şi în patrule independente în mediul urban şi rural.                

             De asemenea, vor fi executate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific anotimpului rece, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice (petarde, artificii), precum și de prevenire și combatere a tăierii și comercializării ilegale a materialului lemnos și a brazilor de Crăciun. 

           O atenție deosebită vom acorda zonelor turistice de pe raza județului, ca urmare structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra-Fântânele şi Colibiţa vor executa misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în special în zonele de agrement şi pe traseele turistice din aria de competență.                   

            Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Bistriţa-Năsăud face următoarele recomandări:

            - dacă participaţi la evenimente publice, manifestaţi răbdare, respectaţi indicațiile jandarmilor şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;

            - în cazul unor probleme întâmpinate în zona montană, solicitați sprijinul jandarmilor montani Rodna, Piatra-Fântânele sau Colibiţa, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat și câte persoane au nevoie de ajutor;

           - alegeți să vă echipați adecvat anotimpului rece, iar înainte de a porni pe un anumit traseu sau în drumeție, informați-vă în legătură cu itinerariul propus și cu prognoza meteo.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5