Misiuni ale jandarmilor de Crăciun în Bistrița, în județ, dar și în zona montană!

Pe perioada Crăciunului, jandarmii se vor afla alături de cetăţeni în municipiul Bistriţa, pe raza judeţului în aria de competență, precum şi a turiştilor aflaţi în zona montană.
Cu o medie de 95 de jandarmi zilnic, vom asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele care sunt organizate în spațiul public și în zonele aglomerate, pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, iar prin aceste măsuri vom avea grijă ca fiecare cetățean să petreacă Crăciunul în condiții de siguranță.
În această perioadă sunt constituite echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112. Totodată, jandarmii vor participa în această perioadă și la misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat, precum şi în patrule independente în mediul urban şi rural.
Astfel, sunt executate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific anotimpului rece, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice (petarde, artificii), precum și de prevenire și combatere a tăierii și comercializării ilegale a materialului lemnos și a brazilor de Crăciun.
De asemenea, jandarmii asigură măsurile de ordine publică la toate activitățile organizate la Târgul de Crăciun.
O atenție deosebită vom acorda și zonelor turistice, ca urmare structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa vor executa misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiuni montane, (în special în zonele foarte frecventate de turiştii care vor sărbători Crăciunul și Revelionul) şi pe traseele turistice din zona acestora.
Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Bistriţa-Năsăud face următoarele recomandări:
- dacă participaţi la evenimente publice manifestaţi răbdare, respectaţi indicațiile jandarmilor şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;
- în cazul unor probleme întâmpinate în zona montană, solicitați sprijinul jandarmilor montani Rodna, Piatra-Fântânele sau Colibiţa (în funcție de zona în care vă aflați), prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, în ce zonă vă aflați, ce s-a întâmplat și câte persoane au nevoie de ajutor.
Echipați-vă adecvat anotimpului rece, iar înainte de a porni pe un anumit traseu sau în drumeție, informați-vă în legătură cu itinerariul propus și cu prognoza meteo.
Vă dorim tuturor Crăciun Fericit, cu pace și bucurie în suflet!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5