Protopopul Alexandru Vidican, sărbătorit de tinerii ortodocşi

Protopopiatul Ortodox Bistriţa, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi şi Cercul Militar Bistriţa au organizat o seară a jocului şi a tradiţiilor populare. Manifestarea a fost moderată de părintele Aurelian Poptean de la Mărişelu, care, alături de preoţii Emanuel Vidican, Grigore Linul, Liviuţ Tomoroga, Ioan Hăbălău au adus, cu ajutorul unor ansambluri din judeţ, tradiţiile mai aproape de tineret, ştiut fiind faptul că credinţa şi valorile tradiţionale sunt cei doi stâlpi ai comunităţii rurale.
Pe scenă au evoluat ansamblul „Doiniţa” al Cercului Militar (coordonatori col. rez. Florentin Archiudean şi Aurel Munteanu), Ansamblul „Datina” din Mărişelu (coordonatori pr. Aurelian Poptean), Ansamblul „Colibiţa” din Bistriţa Bârgăului (coordonator Florin Flămând) şi Ansamblul „Nunta Zamfirei” din Livezile (coordonator primar Traian Simionca).
În cuvântul său, părintele protopop Alexandru Vidican a vorbit despre valorile tradiţionale şi despre faptul că tinerii creştini ortodocşi trebuie să le cinstească şi să le ducă mai departe. Invitat de onoare a fost Grigore Sâmboan, redactor şef Radio Renaşterea, care a vorbit despre jocul din sat şi despre Pomul vieţii, însoţind partea teoretică cu cântece autentice de pe Valea Ţibleşului. Etnologul Menuţ Maximinian a vorbit despre nunta tradiţională, propunând o cercetare pe teren cu tinerii din asociaţie. La manifestare a fost prezent şi părintele inspector pe probleme de tineret pe judeţul nostru, Tudor Mudure. În această ambianţă, părintele protopop Alexandru Vidican a fost sărbătorit de către tineri, care i-au cântat „La mulţi ani!” şi i-au adus un tort cu o fotografie în care este prezent alături de membrii Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi. De asemenea, tinerii i-au oferit o diplomă de aleasă preţuire cu mesajul „Pentru noi, tinerii bistriţeni, sunteţi un părinte bun, un prieten drag şi omul ce ştie să ne asculte, să ne înţeleagă şi să ne sprijine. Vă mulţumim şi-l rugăm pe bunul Dumnezeu să vă păzească întru mulţi şi fericiţi ani!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5