Pentru o cauză comună: Alex Toma

În desfășurătorul Zilele Orașului Beclean din acest an, pe lângă scenariul manifestărilor obișnuite, deja tradiționale, două aspecte au provocat un plus de interes din partea locuitorilor acestei urbe. A fost vorba întâi de Festivalul Celtic Transilvania, ediția a II-a, care a scos la iveală un alt chip de beclenar, interesat de cultură, de istorie, de muzică de bună calitate. Pentru a pune în scenă această ispravă, cum ar zice scriitorul Cornel Cotuțiu, și-au dat mâna beclenari din Irlanda, cu cei locali, într-o devălmășie a entuziasmului, a sincerității și a dăruirii.
Cel de-al doilea fapt, inedit, a fost implicarea reprezentanților celor două biserici, ortodoxă și greco-catolică din Beclean, într-o activitate comună, de strângere de fonduri bănești, pentru ajutorarea copilului bolnav, Alex Toma.
A fost pentru prima dată, după 1990, când preoți ortodocși și greco-catolici au conlucrat pentru o cauză comună. Cu câțiva ani în urmă această colaborare nu era posibilă în Beclean. Inimosul preot Alin Cândea a reușit să-l convingă pe preotul Claudiu Zinveliu să-și unească forțele pentru cauză comună. Probabil că tinerețea celor doi preoți și scopul nobil al actului întreprins au zdrobit barierele, pe plan local, de conlucrare între bisericile menționate.
Concluzionând pe marginea acțiunii comune a celor doi preoți și a tinerilor din cele două biserici, am putea spune că Dumnezeu lucrează prin Alex Toma, pentru Alex Toma. Extrapolând, m-am dus cu gândul la îmbrățișarea celor doi ierarhi Miron Cristea și Iuliu Hossu, de la 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5