Alex Toma are nevoie de ajutorul nostru! O lecţie de solidaritate!

Impresionaţi de drama prin care trece Alex Toma, un băieţel de nici 9 ani, unicul fiu al familiei Toma din Beclean, lovit pentru a doua oară cu un diagnostic crunt – leucemie acută limfoblastică, sute de tineri, părinţi, voluntari din Beclean, Bistriţa, Năsăud, Sîngeorz-Băi s-au mobilizat să ajute la strângerea sumei uriaşe de 174.000 de euro necesară pentru tratament. Alex se află, în acest moment, internat într-o clinică din Germania.

Nu am să vorbesc despre cazul în sine, ci despre implicarea oamenilor în campanii umanitare. Pe scurt, nu e atât de imposibil să obţii rezultate dacă îţi doreşti suficient de mult şi pui problema aşa cum trebuie.

Din momentul în care familia a permis presei mediatizarea situaţiei disperate în care se află, comunitatea greco-catolică şi cea ortodoxă şi-au dat mâna pentru sprijinirea familieI Toma. Alături de ei au venit tineri, voluntari de la Asociaţia Impact, Consiliul Judeţean al Tinerilor, Centrul Misionar Social Cultural ,,Sfântul Apostol Andrei”, Crucea Roşie Beclean, agenţi economici, mass media locală şi alţi oameni cu suflet mare.

De asemenea, a fost lansată o campanie de strângere de fonduri prin intermediul siteului GoFundMe, iar pe facebook au fost create două grupuri dedicate campaniei umanitare: Alex Toma are nevoie de noi şi Tineri beclenari. Au fost confecţionate tricouri cu chipul lui Alex. Nu lipsesc afişele, fluturaşii. Au fost distribuite urne în magazinele din tot judeţul. S-au organizat acţiuni de strângere de fonduri şi în şcoli. Astfel, ultimele acţiuni sunt consemnate pe paginile de Facebook ale celor implicaţi în bunul mers al campaniei umanitare.

Amalia Zinveliu, Beclean: Din nou o seară emoţionantă! Din nou, copiii ne-au dat o lecţie de solidaritate. În urma spectacolului desfăşurat în curtea Şcolii Gimnaziale „Grigore Silaşi” am adunat suma de 2.406 lei! Luni, îi depun la bancă! Mulţumesc mult tuturor celor implicaţi şi celor prezenţi, aţi fost minunaţi!

Iulia Bidică, Consiliul Judeţean al Tinerilor: La Năsăud, din cele două seri de film, am reuşit să strângem 4.196 de lei!Luni, o sa adunăm şi banii din urne şi o să-i depunem la bancă.

Andrei Irini, Dance Stars Academy: În urma iniţiativei noastre, a spectacolului ,,Îngeri pentru Înger!”, organizat alături de cei de la D-Fantasy, am reuşit să strângem suma de 3.097 lei. Mulţumim! Nu ne vom opri aici. Duminică, am fost prezenţi la Sîngeorz-Băi. Clubul copiilor prin familia Jokers ne-a invitat să luăm parte la spectacolul umanitar organizat de ei, alături de Duo Voice, Clubul de Dans Sportiv Rising Star şi Grădiniţa cu program prelungit din Sîngeorz-Băi. Aici am reuşit să strângem suma de 3.228 lei.

Acţiunile nu se opresc aici. La finele săptămânii, sâmbătă, 20 iunie, Fundaţia Marioana va organiza un spectacol umanitar în Şieu Măgheruş. Alte evenimente sunt anunţate pentru zilele următoare. Concluzia: nimic nu este imposibil oricât de greu pare sau oricât de neînsemnat ai crede că eşti. Singura variantă prin care o campanie umanitară poate avea succes, este să te implici!

 

Foto:Facebook

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5