Ministrul Agriculturii, la Crama Vie-Vin Lechința, model de succes în accesarea fondurilor europene

Ministrul Florin Barbu, alături de președintele CJ - Emil Radu Moldovan, deputatul Adrian Chesnoiu - președintele Comisiei de agricultură, primarul Lechinței - Romeo Florian, prefectul Teofil Cioarbă, reprezentanți ai OJFIR BN și ai Dorecției pentru Agricultură, au vizitat sâmbătă Crama Vie-Vin Lechința, administrată de soții Adrian și Marinela Botiș. Aceștia dețin două societăți comerciale a căror activitate este reprezentată de cultivarea și procesarea strugurilor de vin.
În cadrul societății VIE – VIN LECHINȚA SRL, familia Botiș cultivă o suprafață de 28 ha de viță de vie. Plantația a fost înființată în anul 2015 prin Programul Național de Restructurare / Reconversie a plantațiilor viticole. Plantația este destinată pentru producerea vinurilor DOC, având în structură următoarele soiuri: Muscat ottonel; Fetească regală; Sauvignon blanc; Merlot; Fetească albă; Neuburger și Riesling italian.
Cea de-a doua societate, ATELIERE BĂNICĂ SRL deține o suprafață de 15 ha. Plantația a fost înființată în anul 2013, prin Programul Național de Restructurare / Reconversie a plantațiilor viticole, iar destinația acesteia este producerea vinurilor DOC, având în structură următoarele soiuri: Muscat ottonel; Fetească regală; Sauvignon blanc; Fetească albă; Pinot noir; Neuburger și Chardonay.
Procesarea strugurilor și fabricarea vinurilor se face în CRAMA VIE–VIN LECHINȚA, situată în localitatea Lechința, iar producția anuală este de 168.000 litri de vin.
Pentru modernizarea și dotarea cramei a fost accesat Programul de sprijin privind punerea în aplicare a măsurii de investiții, eligibilă pentru finanțare în cadrul Programului național de sprijin al României în sectorul viticol 2014 – 2018.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5