Mihai Voicu (PNL): Suntem extrem de prudenţi şi nu neglijăm mijloacele neconvenţionale, dacă nu ilegale, pe care le foloseşte PD

Prezent marţi la Bistriţa, în cadrul unei vizite cu caracter organizatoric, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre rezultatele ultimelor sondaje de opinie, despre criteriile pe care le prevede protocolul USL, precizând că până în 15 august vor fi făcute public, numele celor 80 de candidaţi pentru consiliile judeţene şi pentru primăriile municipiu, reşedinţe de judeţ.

În opinia lui Mihai Voicu, USL reprezintă un moment de cotitură, atât din punct de vedere politic, cât şi din punct de vedere electoral.

,,Este un proiect în care intrăm fără nici un fel de reţinere, m-am bucurat că şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, colegii domnului preşedinte Ioan Ţintean împărtăşesc acelaşi punct de vedere. (…) Nu cred, nu apreciez că sunt probleme deosebite, fără a dori să zugrăvesc totul, aşa în roz. Sunt convins că vor exista şi chestiuni punctuale, în care va exista o competiţie în cadrul partidelor din USL, dar această competiţie, eu o consider benefică, şi nu este un lucru de evitat”, a declarat Mihai Voicu.

Un sondaj de opinie e o fotografie la un moment dat

Vicepreşedintele PNL a adus în discuţie şi rezultatele ultimelor sondaje de opinie comandate de USL, afirmând că partenerii politici din Uniune sunt extrem de prudenţi şi nu neglijează mijloacele neconvenţionale, dacă nu ilegale, pe care le foloseşte, de obicei PDL.

,,Spun de la bun început că aceste instrumente de cercetare sociologică au o relevanţă limitată. Oricât de serioasă ar fi cercetarea, sunt supuse măcar şi marjei de eroare sau contextului, pentru că un sondaj e o fotografie la un moment dat. Pot totuşi să remarc lucru absolut fericit, şi anume PNL a depăşit PDL, deci nu e lucru de neglijat. (…) Momentan, cel puţin, din cifrele pe care le avem, în mediul urban, PDL a devenit în judeţul Bistriţa-Năsăud al treilea partid, mai rezistă probabil, prin numărul un pic mai mare de primari în mediul rural, însă lucrul acesta va fi tranşat cu ocazia viitoarelor alegerilor locale.

Suntem extrem de prudenţi şi nu neglijăm mijloacele neconvenţionale, dacă nu ilegale, pe care le foloseşte, de obicei PDL, însă nu cred, cel puţin, aici, sau în judeţul Mureş, de exemplu, vom vedea un recul”, a menţionat Voicu.

Liberalul s-a abţinut să comenteze ultimele declaraţii ale colegului său Relu Fenechiu, care afirmase cu ceva timp în urmă, că primii clasaţi în sondajele USL nu vor fi neapărat desemnaţi candidaţi din partea Uniunii.

,,Nu doresc să comentez declaraţiile domnului Relu Fenechiu, nici replica domnului Daniel Constantin. Tot ce pot să vă spun, că Uniunea va desemna candidaţii pentru aceste funcţii în conformitate cu protocolul, iar criteriile pe care le luăm în considerare sunt multiple, iar sondajul de opinie este unul dintre ele. Vom lua în considerare, bineînţeles, şi alte tipuri de criterii, numărul de primari pe care îl are un candidat în judeţul respectiv, dacă vorbim de un candidat la preşedinţia CJ, susţinere, încredere şi alte tipuri de genul acesta.

Indiferent de aceste discuţii punctuale, care pot să apară, sunt convins că în următoarele trei săptămâni vom reuşi să desemnăm fără probleme cei aproape 80 de candidaţi, 40 de candidaţi de preşedinţi de CJ şi 40 de candidaţi de primari municipiu, reşedinţă de judeţ.(…) Apreciez că până în 15 august veţi afla toţi candidaţii pentru aceste funcţii.

Partea de flexibilitate a protocolului constă în modalitatea de a candida în celelalte unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, de la municipiile reşedinţă de judeţ, în jos, nu există o ingerinţă a centrului şi nici un fel de obligativitate de a candida împreună, nici de a candida separat.

Este o oglindă cu două feţe. Şi de la PSD vor fi oameni care vor rata candidatura, fără îndoială, dar cu toţii ne-am asumat acest lucru, în condiţiile, în care din februarie, am pus pe hârtie că fiecare partid va avea doar 20 de candidaţi. În mod automat, alte 20 de organizaţii de la fiecare dintre partide nu va avea candidat, şi atunci, sigur nu excludem, şi nemulţumiri, dar lucrul acesta ni l-am asumat de la bun început, dar vom avea o modalitate raţională de a aborda candidaturile”, a explicat deputatul Mihai Voicu.

O să îl schimbe pe Igaş cu Botiş 2. Şi ce o să rezolvăm? Nimic

Solicitat să comenteze ultimele declaraţii făcute de preşedintele Traian Băsescu, la TVR, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a spus că nu crede că va exista o remaniere guvernamentală în viitorul apropiat, şi chiar dacă va exista, ea nu va rezolva nimic.

,,Trebuie să schimbăm întreaga politică şi întregul guvern”, a subliniat Voicu.

,,Cred că ne-am cam lămurit. Am mai asistat la nopţi tensionate pe la Vila Lac, în care se schimbau miniştri, şi de fapt nu s-a schimbat nimic. E foarte greu de spus.

Noi credem în continuare acelaşi lucru: pe noi nu ne privesc nici remanierile, nici măcar schimbările de prim-ministru, pentru că noi considerăm că această politică este greşită, dintr-un ansamblu, şi nu de către o persoană. Adică responsabilităţile spre deosebire de foarte multe alte domenii, în politică sunt responsabilităţi colective, iar aceste responsabilităţi pentru situaţia economică a României aparţin întregului partid, şi nu lui Igaş sau lui Boc.

Din punctul nostru de vedere, prioritar este schimbarea întregului guvern, şi nu discuţii despre remanieri care nu ne interesează. O să îl schimbe pe Igaş cu Botiş 2. Şi ce o să rezolvăm? Nimic. Trebuie să schimbăm întreaga politică şi întregul guvern, şi dacă nu vom reuşi să îl schimbăm prin moţiunea de cenzură, fără îndoială că îl vom schimba la alegeri, însă ne păstrăm obiectivul moţiunii de cenzură, care va fi în momentul în care vom avea majoritatea parlamentară, dar nu pot să apreciez acest moment, pentru că este o chestiune delicată”, a concluzionat vicepreşedintele PNL Mihai Voicu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5