Liberalii bistriţeni au terminat sondajul intern

Dorin Dobra: Ovidiu Creţu, candidat USL, are 68% în acest moment

Liberalii tac şi fac…sondaje. În plină campanie de sondare a opiniei publice de către toţi componenţii USL, filiala PNL Bistriţa are deja finalizat sondajul, un sondaj care la nivel de judeţ, a costat partidul, 8.000 de euro.

Se ştie că USL va avea candidat comun la alegerile locale din 2012, atât pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, cât şi pentru cea de primar al municipiului Bistriţa. Cu toate acestea, surprizele nu au încetat să apară, în ceea ce priveşte votul politic pe partide sau procentele obţinute de unii candidaţi independenţi, gen Lucian Ungur, care în sondajul intern al PNL Bistriţa, este cotat sub 10%.

Cert este, însă, că toată lumea aşteaptă finalizarea sondajului cel mare. Rezultatele vor ajunge la preşedinţii naţionali ai partidelor care formează USL, iar candidaţii pe listele comune de la localele de anul viitor ar trebui desemnaţi în funcţie de aceste sondaje.

"Negocierile pe listele comune, conform protocolului, se vor realiza pe indicii, pe care i-am realizat în acest sondaj, şi undeva, în luna septembrie, USL va prezenta lista comună pentru municipiul Bistriţa.

Coeficienţii realizaţi în acest moment sunt cei care vor da şi ordina consilierilor USL pe lista comună.

Încercăm ca până în luna august, să încheiem şi cu secţiunile proiectului 10 pentru Bistriţa, astfel încât ca până la începutul lui septembrie, să putem oferi programul, proiectul 10 pentru Bistriţa al liberalilor pentru CL 2012-2016.

În aceste condiţii, primii consilieri care vor intra din partea PNL în viitorul Consiliu Local îşi vor asuma pe rând proiectele secţiunii lor.

În acest moment, pot să vă spun, fără să fiu euforic, că pe modularea din sondaj, USL la Bistriţa câştigă şi cu un candidat no name.

Şi ca să dăm Cezarulu, ce e al Cezarului, Ovidiu Creţu, candidat USL, are 68% în acest moment.

Nu uităm însă că momentul nu e unul oarecare, deoarece PDL nu şi-a anunţat nici un candidat, suntem conştienţi de acest lucru.

Pe Bistriţa, PDL are 19%, iar PNL are 20%, PSD 38%, vot politic pe partide.

E normal ca Ovidiu Creţu să aibă 68%, atâta timp, cât noi am prezentat un candidat cu supărări sau fără supărări, cu o lună înainte de a începe sondajul. Ştiu şi eu că suntem pe un teren viran, dar pot să vă asigur că din partea noastră Ovidiu Creţu nu va avea contracandidat, şi din acest moment, PNL e partenerul USL pe o campanie comună.

E un sondaj prezentat cu toată sinceritatea, fiindcă rugămintea lui Crin Antonescu, firmelor care au realizat sondajul, a fost să nu ne mintă cu nici măcar 0,01%. Nu are rost să plătim 8.000 de euro pe judeţ ca să fim minţiţi.

Urmează şi sondajul PSD, tocmai de aceea noi am ieşit cu sondajul PNL, pentru că datele nu pot fi diferite, atâta timp cât sondajul a fost realizat cinstit.

Odată cu finalizarea sondajului PSD, le punem cap la cap şi până în luna septembrie trebuie să dăm lista comună.

Mesajul este unul simplu: apele s-au clarificat, ne ştim fiecare locurile, de acum avem treabă, iar primordiale vor fi proiectele comune.

Pentru lista comună de candidaţi vom intra pe negocieri pe obiective: 14 consilieri USL din 21, asta dorim să obţinem”, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PNL B-N Dorin Dobra.

Şi ca totul să fie cât mai limpede şi clar înţeles, organizaţiile municipale PSD şi PNL vor încheia şi un protocol de colaborare, care va fi semnat până la sfârşitul acestei luni, după cum susţine viceprimarul PNL Andrei Rusu.

El a explicat presei, necesitatea unui asemenea protocol de colaborare:

,,Au fost câteva mici sincope între colaborarea PSD şi PNL la nivel local, şi cred că una dintre cauze a fost şi neîncheierea unui protocol de colaborare la nivel municipal, protocol care să stabilească modalităţi de lucru.

Prin acest protocol dorim să propunem să înfiinţăm grupe de lucru comune care să îşi asume toate deciziile din alianţă şi care să poată să face aceste corelare între consilieri, viceprimari şi primar.

Sunt convins că acest protocol va fi semnat până la sfârşitul acestei luni şi se vor armoniza poziţiile, şi de la începutul lunii august, lucrurile vor intra pe un făgaş normal”, a concluzionat viceprimarul PNL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5