Măsuri pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în zonele de agrement/localităţile de interes turistic în perioada minivacanţelor de Rusalii şi de 1 Iunie

În conformitate cu programul stabilit de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Bistriţa-Năsăud a dispus demararea acţiunilor specifice perioadei minivacanţelor de Rusalii (24.05.2018 - 28.05.2018) şi de 1 Iunie (01.06 – 03.06.2018), prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

            La aceste acţiuni tematice vor participa inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

            Controalele oficiale se vor efectua în unităţile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării şi controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

            Controalele urmăresc respectarea cerinţelor pentru înregistrarea sanitară veterinără şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor de vânzare cu amănuntul, respectarea cerinţelor generale de igienă a alimentelor conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 852/2004, verificarea eligibilităţii materiilor prime şi a trasabilităţii produselor, verificarea implementării procedurilor bazate pe principiile HACCP şi a programelor de autocontrol.

            Reamintim cetățenilor numărul de telefon Call-Center-ului A.N.S.V.S.A. - 0800 826 787- care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

   Director executiv,

                                                                 Dr. BOGOLIN IOAN  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5