I.J.J. Gelu Voievod B-N, antrenat în misiuni de menţinere a ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului
O binevenită şi necesară informare privind activităţile desfăşurate de I.J.J. „Gelu Voievod” B-N, pe primele 5 luni ale anului 2017 şi planul de măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului pe timpul sezonului estival, a fost prezentată, cu lux de amănunte şi date statistice de către comisarul şef al IJJ B-N, col. Florin Furnea, în cadrul unei conferinţe de presă, unde s-a precizat faptul că relaţiile bune pe care IJJ B-N le are cu presa intră în obiceiul de lucru al MAI, mulţumind reprezentanţilor mass-mediei pentru deosebita şi obiectiva colaborare.
În vizorul comisarului şef, col. Florin Furnea, au fost detaliate modul cum IJJ B-N au gestionat misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, modul de participare şi acţionare la misiunile de menţinere a ordinii publice, precizând că statistic, în această perioadă, respectiv primele 5 luni ale anului 2017, s-au executat un număr de 3159 misiuni în domeniul ordinii şi siguranţei publice, faţă de 3116 în perioada similară din anul trecut, reprezentând o creştere de 1,36%.
S-au executat 313 misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, 17 acţiuni executate premergător şi pe timpul alegerilor, 140 acţiuni în restabilirea ordinii publice, 1829 misiuni de menţinere a ordinii publice, 2 acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale, 634 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii (Poliţia, Garda Forestieră (silvic), Poliţia Transporturi Feroviare, Administraţia Publică Locală, Executări Judecătoreşti etc.), 241 mandate de aducere puse în executare emise de organele de urmărire penală, constatându-se un număr de 172 infracţiuni, cu 129 autori, reprezentând 17,80% creştere faţă de perioada anului trecut.
Ca element distinctiv s-au remarcat prostestele la nivelul judeţului, care au debutat în perioada 31.01.-01.02.2017, cât şi infracţionalitatea stradală unde au fost sesizate 91 de infracţiuni stradale, care a scăzut cu 10,78% faţă de 2016.
Pe linia prevenirii faptelor antisociale s-a acţionat cu profesionalism la manifestări sportive, cultural-artistice, adunărilor publice etc., inclusiv în cadrul structurilor teritoriale specializate – montane – balneare.
Paza şi Protecţia Instituţională a fost realizată prin misiuni de pază şi protecţie la 16 obiective, 207 misiuni pentru paza transporturilor de valori, 206 misiuni pentru paza transportului de corespondenţă clasificată şi 40 transporturi cu caracter special.
Scopul Planului de măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului pe timpul sezonului estival îl constituie asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea criminalităţii şi pregătirii antiinfracţionale a populaţiei, stabilirea unor parteneriate cu cetăţenii în cooperare cu celelalte structuri ale MAI.
Răspunzând întrebărilor comisarului şef, Florin Furnea, cdt. IJJ B-N, a precizat că există un deficit de jandarmi prin radierea a 27 de funcţii, fiind subdimensionaţi, dar avem rezultate foarte bune.
Jandarmeria nu are competenţa de a opri maşinile în trafic, numai pe cele care transportă material lemnos, pentru a verifica legalitatea lemnului transportat.
Se va acţiona pentru accesarea de fonduri nerambursabile în valoare de 380.000 euro pentru îmbunătăţirea sistemului energetic al sediului.
Jandarmii din judeţ sunt la datorie, pentru supravegherea activă, neîntreruptă şi preventivă – liniştea cetăţenilor fiind prioritatea pentru IJJ B-N.
Citiţi şi:
- În primele trei luni, jandarmii au efectuat aproape 1300 misiuni
- Jandarmii bistriţeni, la ceas de bilanţ! Peste 7300 de misiuni executate anul trecut
- Trei luni liniştite pentru jandarmi, cu peste 1200 misiuni îndeplinite
- Jandarmii bistriţeni, la ceas de bilanţ! Mii de misiuni de asigurare, restabilire şi menţinere a ordinii publice
- Jandarmii bistriţeni, bilanţul unui an cu misiuni grele: proteste, trei scrutinuri electorale, protecţie antiteroristă
Adaugă comentariu nou