Grupuri de colindători şi belciugari de pe Valea Ilvelor, în ediţie jubiliară de festival, la Ilva Mare!

prof. Dana Pop, directorul Şcolii Gimnaziale Ilva Mare
În această zi de mare sărbătoare, a treia zi de Crăciun, "Festivalul Ilvean de Tradiții, Obiceiuri și Port Popular de Iarnă", aflat la a XXV-a ediție, a fost găzduit la Ilva Mare. Am avut grupuri de colindători și de belciugari din toate localitățile ilvene. Elevii au fost însoțiți de profesorii coordonatori din cadrul fiecărei școlii  - Reghina Mare, Ilie Mare, Ana Potra, Floarea Găină, Cristina Ureche, Ioana Leonte, Cosmina Crinela Oniga, de directorii unităților de învățământ  - vă mulțumesc, dragi colegi: Octavian Prangate, Valeria Benţa, Cristian Raus, Daniela Suşca și Marius Găină și de primari/reprezentanți ai primarilor. 
Au fost alături de noi reprezentanții ASTREI năsăudene, președinte de onoare - prof. Ioan Seni, scriitorul Ioan Mititean, profesorul Pavel Berengea, unul dintre promotorii acestui eveniment, un om valoros pentru comuna Ilva Mare. 
Alături de noi a fost și Alexandru Pugna, managerul Centrului Județean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, un interpret renumit al cântecului năsăudean, o adevărată comoară culturală a județului nostru care promovează tradițiile și obiceiurile strămoșești ori de câte ori are ocazia.
Mulțumesc doamnei inspector pentru educație permanentă, prof. Rogozan Violeta, pentru că a acceptat invitația noastră și a fost alături de noi în cadrul acestui Festival!
Mulțumim, de asemenea, doamnei deputat, Diana Morar, pentru că a fost în mijlocul nostru!
Felicităm din toată inima pe toți cei care au participat, în a treia zi de Crăciun, la acest festival minunat: elevi, profesori, directori, primari și părinți și le mulțumim pentru toată implicarea de care au dat dovadă.
Straiele populare au fost care mai de care mai frumoase, elevii care le-au îmbrăcat au fost ca niște raze de soare venite să ne încânte privirile, iar colindele care au răsunat în căminul cultural din localitate, au fost starea de liniște și pace sufletească care ne-a însoțit pe toți, odată cu Nașterea Mântuitorului.  
Felicităm, de asemenea, și trupa coordonată de Emil Barbos, cei mai talentați Belciugari, aceia care au încheiat frumosul festival! Mulțumesc, doamna director Marcela Turcu, pentru că ați acceptat invitația noastră și ați participat la acest festival!
Mulțumim reprezentantului AS TV, Radu Ignat , cel care a filmat acest festival! 
Mulțumim Primăria Ilva Mare și Consiliului Local! 
Felicităm, în mod special, pe cea mai talentată prezentatoare Simona Măricuț, eleva școlii noastre! 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5