Gabriel Croitoru şi Mihai Ungureanu, recital extraordinar la 70 de ani de la deportarea evreilor

În organizarea Comunităţii Evreilor Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Fundaţia „Societatea de Concerte” Bistriţa, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a Primăriei Bistriţa, s-a desfăşurat un superb, sensibil, valoros şi mult aşteptat recital extraordinar al artiştilor profesionişti, de recunoaştere internaţională – Gabriel Croitoru la vioară, un virtuos deosebit şi as în domeniu, pe coardele minunatei viori Guarneri, a obţinut dreptul de cânta din anul 2008, în urma unui concurs, vioara făcând parte din patrimoniul universal şi a aparţinut lui George Enescu, împreună cu un maestru al pianului – Mihai Ungureanu, un punct de referinţă în domeniu.
În faţa unui public avizat, reprezentantul comunităţii evreieşti şi prof. Gavril Ţărmure, director C.J.C. B-N, au subliniat semnificaţia acestui eveniment, rolul şi importanţa lui, cât şi valoarea artiştilor, precizând faptul că anul acesta se împlinesc 70 de ani de la deportarea evreilor din Ardealul de Nord, un fenomen atroce la adresa poporului evreu, o pată neagră a istoriei omenirii.
Au fost prezenţi şi o delegaţie formată din evrei care a asistat la concert. În programul acţiunii s-au interpretat valoroase compoziţii de Giusepe Tartini cu Trilul Diavolului,, Johanes Brams cu Sonata a 2-a în La Major şi Cesar Franck cu Sonata în La Major, cei doi artişti electrizând sala şi culegând aplauze la scenă deschisă. O seară de mare trăire şi sensibilitate pentru suflet şi inimă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5