Stradivarius şi Guarneri provocaţi la „Duelul viorilor” – 2015

O seară magică şi un regal de muzică de cea mai înaltă calitate şi profesionism s-a desfăşurat la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa în faţa unei săli arhipline, care s-a dovedit neîncăpătoare, pentru a audia un superconcert susţinut de două mari vedete naţionale şi internaţionale, care au posedat două valoroase „arme” celebre – o vioară Stradivarius, la care a concertat celebrul artist profesionist Liviu Prunaru, şi o vioară Guarneri, aflată în posesia unui superprofesionist artist – Gabriel Croitoru, doi magicieni ai arcuşului şi al interpretării impecabile de partituri clasice şi nu numai, care s-au duelat, cu virtuozitate, într-un concert de zile mari, fiind acompaniaţi la pian de celebrul şi valorosul Horia Mihail.
Acest eveniment artistic deosebit a avut loc în cadrul unui turneu intitulat „Duelul viorilor” – 2015, carer se află la a V-a ediţie şi se desfăşoară între 22 septembrie şi 4 octombrie. Bistriţa a fost gazdă în 25 septembrie.
Organizatori şi susţinători ai acestui frumos proiect au fost Centrul Judeţean pentru Cultură BN, Primăria municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa şi Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa, care au oferit spectatorilor o oază de fericire.
Despre valoarea artiştilor profesionişti, celebritatea lor şi valoarea repertoriului abordat a vorbit, în deschidere, cu argumente şi exemplificări, prof. dr. Gavril Ţărmure, director CJC BN, care a scos în evidenţă importanţa acestui act cultural.
Cei doi celebri violonişti – Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru, acompaniaţi de Horia Mihail, s-au întrecut pe ei înşişi, aducând publicul într-un extaz deosebit, culegând ropote de aplauze la scenă deschisă.
O manifestare de înaltă ţinută sufletească şi de o sensibilitate aparte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5