Cupa Şcolilor la Street Dance şi-a stabilit finaliştii pentru etapa naţională! Vezi câştigătorii!

Multă energie, voie bună, spirit de fair-play, toate pe paşi de dans, acestea au fost ingredientele unui show făcut de peste 150 de elevi bistriţeni, participanţi la etapa judeţeană a Cupei Şcolilor la Street Dance 2018. Evenimentul iniţiat de Dora Pralea şi ajuns la cea de a X-a ediţie a fost găzduit de Palatul Culturii Bistriţa, bucurându-se de sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură şi al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, dar şi al sponsorilor.

În concurs au intrat şase trupe de la şcolile gimnaziale din municipiul Bistriţa şi alte două trupe de liceu, ambele de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu.Juriul a fost prezidat de bistriţeanca Maria Măjeri, care i-a avut alături pe Eugen Ocneanu din Baia Mare şi Lorant Leo Lantos din Cluj-Napoca.

Primele trei echipe clasate de la fiecare categorie s-au calificat la marea finală naţională, programată pe 19 mai, la Sala Polivalentă din Bistriţa. La şcoli gimnaziale, podiumul a fost ocupat de Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa, Rebel Force –locul I, Şcoala GimnazialăAvram Iancu,Gangsta Groove  – locul 2 şi CN Andrei Mureşanu, 6 Step -locul 3. La liceu, ambele echipe de la CN Andrei Mureşanu – Dark Shadows şi Cekerau -  merg la faza finală a competiţiei de street dance.

La şcoli gimnaziale, trebuie felicitată evoluţia celorlalte trupe, Rolling the street de la Şcoala Gimnazială Lucian Blaga, Break the beat – Colegiul Naţional Liviu Rebreanu şi Evolution Crew de la Şcoala Gimnazială nr. 1.

De asemenea, au fost organizate battle-uri de hip-hop, tot la două categorii. La şcoli gimnaziale, bătălia a fost câştigată de Patricia, care le-a devansat, în ordine, pe Ana Maria Greab şi Emanuela Moldovan. La licee, s-a impus Iulia Ciurdărean, urmată de Flaviu Moldovan şi Andreea Pioraş.

Toate trupele din marea familie Reborn Dance Studio Bistriţa  - New Kids Reborn, Reborn Soul, Reborn Kids, Reborn Goldies, Reborn 2 Dance, Reborn Stars, Reborn Fresh şi Reborn Flavour -  au evoluat, în momente demonstrative, pe scena de la Palatul Culturii, în aplauzele publicului. Un show foarte gustat a fost şi cel al trupei de breakdance de la Reborn. Invitată special a fost trupa IRIS de la CSEI nr. 1 Bistriţa, Dora Pralea punând în scenă, alături de elevi voluntari de la LPS Bistriţa, un moment extrem de interesant, atât prin evoluţia dansatorilo, dar şi ca temă, „România mea”.

         La această ediţie aniversară a Cupei Şcolilor la Street Dance s-au alăturat opt judeţe organizatoare de etape judeţene, printre care Botoşani, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Timiş şi Bistriţa-Năsăud.  Pe lângă acestea, vor mai putea participa la finala naţională echipe din alte judeţe unde nu s-a organizat o etapă judeţeană CSSD.

         Preţul unui bilet de intrare la etapa judeţeană este de 15 lei, iar cu acesta veţi obţine o reducere de 5 lei la finala naţională.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5