Comuna Teaca – pe drumul modernizării infrastructurii

După o perioadă lungă de aşteptări marcate de nelinişte, de emoţii, iată că visul primarului comunei Teaca, Iustian Damian Munteanu, privind realizarea unei infrastructuri complexe pe Măsura 322 devine realitate. Este vorba despre un proiect integrat, având ca obiectiv „Reţea de canalizare şi staţie de epurare, asfaltare drumuri comunale, dotare Cămin Cultural, dotare ansamblul de dansuri populare şi construcţie Grădiniţă cu program normal”. Valoarea totală a acestui proiect se ridică la aproape 3 milioane de euro, cel mai important din istoria comunei Teaca. Deocamdată, proiectul aprobat vizează realizarea reţelei de canalizare şi staţiei de epurare în centrul de comună, la fel şi construirea Grădiniţei cu program normal. Se vor asfalta însă 9,2 km de drumuri comunale, din care 5 km în satul Teaca, iar restul în satele Archiud şi Ocniţa. Tot în satul Archiud va fi dotat Căminul Cultural, având în vedere perenitatea bogată a tradiţiilor populare din acest sat.

În vederea realizării concrete a acestui important proiect, în urma evaluării ofertelor depuse la procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică, având ca obiectiv executarea de lucrări şi furnizare de bunuri pentru obiectivele la care face referire respectivul proiect, firma care a câştigat acest drept este CML RO SRL, în asociere cu Frasinul SRL şi Doralex Com SRL şi Sistelectro SRL, cu susţinător ARL Cluj SA. Valoarea ofertei este de 5.478.509 lei fără TVA, defalcată pe cele 6 obiective care fac parte din proiect. Lucrările vor fi demarate de îndată ce timpul va permite.

Prin realizarea acestui vast şi important proiect, comuna Teaca se îndreaptă cu paşi siguri spre civilizaţie, care să o apropie de normele de viaţă al UE în procesul de integrare a ţării în structurile acesteia. Este un pas vital pentru comuna Teaca în vederea modernizării infrastructurii care de ani de zile a lipsit din preocupările celor care au condus destinele oamenilor din această comună încărcată de istorie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5