Care este stadiul lucrărilor pe axa de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a evaluat, din nou, în teren, situația șantierelor aferente proiectului de reconfigurare a axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului pentru verificarea stadiului și a calității lucrărilor.
Pe segmentul din axă de pe strada Gării, au fost realizate rețelele pluviale, de iluminat, de fibră optică și de preluare a apelor pluviale de la case. Aici, urmează să fie instalați stâlpii de iluminat, cameretele pentru rețelele de fibră optică și echipamentul de management al traficului, pentru ca, ulterior, să înceapă lucrările la structura drumului și pistele pentru cicliști. Totodată, trebuie rezolvată problema rețelelor de apă și canalizare, cuprinse în masterplan.
Pe segmentul de pe bulevardul Decebal, au fost realizate rețelele pluviale, de iluminat și de fibră optică și s-au finalizat lucrările la drum pe porțiunea Decebal - Crinilor la nivel de strat binder. Ca etapă următoare, vor fi instalați stâlpii de iluminat, cameretele pentru rețelele de fibră optică și sistemul de management al traficului.
În zona pasajului pietonal subteran, sunt în stadiu de execuție 57 de piloți de susținere, urmând să se lucreze la excavarea propriu-zisă a culoarului în condiții de siguranță. Lucrările de la pasajul subteran au fost temporizate ca urmare a unei sesizări pentru care Inspectoratul de Stat în Construcții a dispus efectuarea unei expertize din care să rezulte dacă clădirile din proximitatea șantierului au fost sau nu afectate.
Pe segmentul de pe strada Andrei Mureșanu, au fost realizate, în cea mai mare parte, rețelele de iluminat și fibră optică, lucrările pentru rețelele de canalizare pluvială apropiindu-se de final.
Pe segmentul de pe strada Năsăudului, au fost realizate rețelele de iluminat și rețeaua de canalizare pluvială pe un sens, în cea mai mare parte. Lucrările vor fi finalizate până la mijlocul săptămânii viitoare, urmând ca, ulterior, ele să demareze și pe celălalt sens. Am solicitat constructorului ca lucrările să fie astfel coordonate încât disconfortul cetățenilor, în prezent unul major, să fie diminuat.
Îmbunătățirea vremii și termenul de finalizare al proiectului ne obligă la un ritm foarte susținut al activității pe șantiere, susține primarul Ioan TURC.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5