Bistriţa găzduieşte etapa naţională a Olimpiadei de Limba Germană modernă! E una dintre cele mai provocatoare olimpiade pentru elevi!

Până în 23 aprilie, Bistriţa găzduieşte etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană modernă, pentru clasele IX-XII. Luni seara, a avut loc deschiderea festivă,  în amfiteatrul Extensiei Bistrița a Universității Babeș-Bolyai. Mesaje de bun venit au transmis, în numele comunităţii din Bistriţa-Năsăud, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud - Camelia Tabără, inspectorul şcolar general Cristian Nicula, preotul evanghelic Johann Dieter Kraus, inspectorul şcolar pentru limbi moderne, Elena Cîmpan. 

Marţi, elevii au susținut proba scrisă la Colegiul Național "Liviu Rebreanu". De altfel, la etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană modernă, elevii susțin o probă individuală, care constă în redactare de text, și o probă pe echipe, practică, ce presupune realizarea și prezentarea unui proiect. Probele sunt pe categorii și clase, în funcție de nivelul de competențe lingvistice, A2, B1, B2 și C1, stabilite conform CECRL (Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi).

      Activitatea la proiect are loc în perioada 19-21 aprilie, pentru ca în 22 aprilie acestea să fie prezentate în amfiteatrul Extensiei Bistrița a Universității Babeș-Bolyai.

Duminică, 23 aprilie, este programată festivitatea de premiere în Sala de Conferințe a Hotelului "Metropolis". 

Olimpiada de de Limba Germană modernă pune la încercare nu doar cunoştinţele de limbă străină, ci şi cultura generală, capacitatea de a argumenta o opinie, talentul artistic, şi taoate acestea se petrec în doar o săptămână. Una peste alta, oricât de preţios ar fi premiul pe care îl vor primi elevii câştigători, cel mai important este drumul până la obţinerea lui, toată munca şi eforturile, trăirile şi descoperirile, hotărârea şi încrederea în ei şi în cei care le-au fost mentori.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5