Etapa naţională a Olimpiadei de Limba germană modernă se desfăşoară la Bistriţa, în perioada 17-23 aprilie

       Ministerul Educației organizează anul acesta Olimpiada de Limba Germană modernă, etapa națională, la Bistrița, în perioada 17-23 aprilie 2023.

      „Olimpiada urmărește stimularea dezvoltării inteligenței lingvistice și a creativității elevilor, a competențelor sociale și a competențelor de comunicare eficientă în limba germană.” (Art. 2, din Regulamentul specific de organizare a Olimpiadei de Limba Germană Modernă, Nr. 25390/15.02.2023)

      Olimpiada se desfășoară la clasele IX-XII, pe categorii și clase, în funcție de nivelul de competențe lingvistice, A2, B1, B2 și C1, stabilite conform CECRL (Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi).

      La etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană modernă, elevii susțin o probă individuală, care constă în redactare de text, și o probă pe echipe, practică, ce presupune realizarea și prezentarea unui proiect.

      „Creativitatea, abordarea personală, menționarea surselor în cazul referințelor externe ( citate) sunt, alături de coerență și inteligibilitate, elementele principale în evaluarea de la ( această, n.n. ) Olimpiadă.” ( Art. 8. (2), din Regulamentul citat ).

       Lucrările Olimpiadei vor avea loc la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, din Bistrița.

 

inspector şcolar Elena Cîmpan

      

     

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5