În premieră, premianţii etapei naţionale a Olimpiadei de Limba germană modernă vor fi stabiliţi la Bistriţa!

             În perioada 17-23 aprilie, municipiul Bistriţa găzduieşte, în premieră, etapa naţională a Olimpiadei de Limba germană modernă. Olimpiada va aduna elevi din toată ţara care studiază limba germană ca limbă modernă, fiind aşteptaţi 196 de participanţi, care vor fi stabiliţi în urma etapelor judeţene din 25 martie, a explicat inspectorul şcolar Elena M. Cîmpan, în cadrul unei conferinţe de presă.

          „Îi aşteptăm pe cei mai buni să fie la Bistriţa în perioada 17-23 aprilie 2023. Organizatori sunt Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean, probele urmând să se desfăşoare la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. Această olimpiadă la Bistriţa nu a mai fost organizată niciodată, ne bucurăm că a fost ales oraşul cu rădăcini germane să găzduiască faza naţională. Ne bucurăm de prezenţa reprezentanţilor din Ministerul Educaţiei, de la Institutul Goethe din Bucureşti, lista cu invitaţi speciali rămâne deschisă. Ne dorim ca această manifestare să contribuie la o frumoasă imagine a Bistriţei, aşa cum este de fiecare dată, şcoala bistriţeană să aibă un loc fruntaş în această competiţie. Străzile Bistriţei vor fi animate, înfrumuseţate cu elevi numai de liceu”, a declarat inspectorul şcolar Elena M. Cîmpan.

          Elevii vor susţine o probă scrisă, sub formă de eseu, pornind de la o anumită temă, iar timp de trei zile vor lucra, împreună cu alţi elevi, la un proiect prin care vor dezvolta o prezentare originală a unei teme, fie printr-o scenetă, fie power point etc.

          La etapele naţionale ale Olimpiadelor de limbi moderne sunt calificaţi, din Bistriţa-Năsăud, cinci elevi la Limba italiană, cinci elevi la Limba franceză şi trei elevi la Limba engleză.

          De asemenea, Bistriţa va organiza şi etapa naţională a Olimpiadei de arte vizuale, arhitectură şi istoria artei, la care vor participa 500 de elevi din ţară, cadre didactice şi membri ai Comisiei centrale de organizare şi evaluare. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5