Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertărţii, marcată la Bistriţa

Ziua de 22 decembrie este una de aducere-aminte şi de cinstire a celor care în 1989 şi-au dat viaţa pentru ca România să treacă de partea cealaltă a baricadei: spre democraţie.

La împlinirea a 26 de ani de la Victoria Revoluţiei Române, Instituţia Prefectului – judeţul Bistriţa-Năsăud, alături de Asociaţia „22 Decembrie” Bistriţa, cu sprijinul Garnizoanei Bistriţa, au organizat o serie de manifestări la Troiţa Eroilor Revoluţiei din faţa Palatului Administrativ, locul în care în decembrie 1989 s-a strigat, întâia dată şi la Bistriţa "Libertate!" şi "Jos Ceauşescu!".

Ceremonial militar şi religios a început cu acordarea onorului militar, salutul „Drapelului de Luptă” şi intonarea Imnului Naţional al României. După slujba de pomenire a eroilor Revoluţiei, au fost depuse coroane de flori, din partea Asociaţiei „22 Decembrie” Bistriţa şi din partea instituţiilor judeţene - Instituţia Prefectului – judeţul Bistriţa-Năsăud, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria şi Consiliul Local Bistriţa, instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, serviciile publice deconcentrate. Defilarea gărzii de onoare a închis ceremonialul militar.

Membrii Asociaţiei 22 Decembrie 1989 Bistriţa şi reprezentanţii instituţiilor statului au participat la un moment comemorativ, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5