O zi cu profunde conotaţii patriotice – Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii

Ziua de 22 decembrie - o zi cu deosebite şi puternice sentimente patriotice pentru toţi românii - este data dedicată Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii.

Într-o organizare deosebită, cu vibrante conotaţii patriotice, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, alături de Asociaţia „22 Decembrie” Bistriţa şi cu sprijinul Garnizoanei Bistriţa, au organizat o serie de manifestări de o sensibilitate aparte dedicate împlinirii a 25 ani de la Victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989.

La Troiţa ridicată în memoria Eroilor Martiri din Decembrie 1989, din Piaţa Petru Rareş Bistriţa, a avut loc un emoţionant ceremonial militar şi religios, care a debutat prin acordarea onorului militar prefectului Ioan Ţintean, însoţit de preşedintele CJ – Radu Moldovan şi gen. de brigadă Ovidiu Liviu Uifăleanu, cdt. Brigăzii 81 Mecanizată. A urmat salutul Drapelului de luptă.

După intonarea Imnului Naţional al României a urmat oficierea serviciului religios de către un sobor de preoţi, în frunte cu PC preot protopop Alexandru Vidican, care a urat ca „Dumnezeu să ocrotească România şi sufletele eroilor martiri”.

S-au depus coroane de flori din partea Asociaţiei 22 Decembrie 1989 Bistriţa, urmată de o coroană din partea conducerii judeţului şi a municipiului Bistriţa, precum şi o coroană din partea Garnizoanei Bistriţa.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea impecabilă a Gărzii de Onoare de la Brigada 81 Mecanizată şi salutul Muzicii Militare profesioniste.

Am remarcat, am observat şi ne amintim cu deosebită plăcere, prezenţa în rândurile revoluţionarilor a domnilor Moni Adalbert şi Anton Oproaie, cei care din 22 decembrie 1989 până în 3 ianuarie 1990, au asigurat paza şi au contribuit la apariţia ziarului nostru – „Ecoul Nou” şi apoi „Răsunetul” în condiţii de mare presiune şi cei care au avut curajul să distribuie primul număr în faţa Tipografiei Bistriţa, intervenind şi la salvarea a doi copii minori dintr-un incendiu care a izbucnit în spatele tipografiei.

În 21 decembrie 2014 s-a desfăşurat un ceremonial militar şi religios la Monumentul Eroului Martir - Ioan Sabău, din Brăteni, comuna Sânmihaiu de Câmpie.

O zi cu semnificaţii profunde şi de mare patriotism.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5