Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Năsăud

prof. Adela Gabriela Mureșan

„Dacă unu şi cu unu

Nu mai vor să facă doi,

Eminescu este chipul

Infinitului din noi.”

                                                Adrian Păunescu, ,,Dor de Eminescu”

 

La mulți ani, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud!

Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 174 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”, Mihai Eminescu, au fost marcate de către elevii claselor a V-a B, a VII-a C și a VIII-a A prin diverse activități: vizionarea de prezentări PowerPoint și a unor materiale video educative;- realizarea de semne de carte; încercări timide, însă demne de apreciat, de încropire a câtorva versuri sau gânduri; asocierea unor opere scrise de „Poetul nepereche” cu texte studiate la clasă, pentru a rămâne ancorați în realitatea Evaluării Naționale. În același ton festiv,  elevii clasei a II-a A coordonați de doamna profesoară Adela-Gabriela Mureșan au fost  impresionați de scrierile marelui poet Mihai Eminescu, de poeziile despre viață, despre natură, iar cabinetul de sprijin- elevii din ciclului primar-  sub coordonarea profesoarei Sălvan Olimpia Elena, au marcat evenimentul zilei de 15 ianuarie 2024 prin desene și mesaje originale.

Pe plan cultural artistic, elevii școlii noastre și-au sărbătorit patronul spiritual printr-o serie de activități dedicate personalității și operei literare a marelui poet național. Felicităm elevii implicați în activitate și profesorii cooordonatori (Nicoleta Muresan, Mihaela Todica Gherasim)!

Cu acest deosebit prilej, va fi organizată SĂPTĂMÂNA PORȚILOR DESCHISE, pentru părinții elevilor, care pot vizita incinta școlii sau să participe activitățile didactice. Mai multe informații interesante pot fi vizualizate pe pagina dedicată diseminării evenimentelor școlare derulate,

SCOALA GIMANZIALA MIHAI EMIENSCU NASAUD,

 link util https://www.facebook.com/groups/647592908598437.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5