Zece crăciuniţe şi Moşi Crăciuni au colindat la Livezile, alături de primarul Traian Simionca şi preşedintele Radu Moldovan

Comunitatea din Livezile s-a adunat, duminică seara, în jurul bradului din Parcul central, pentru a se bucura de frumoasele colinde şi a-l întâmpina pe Moş Crăciun. Primarul Traian Simionca, şi invitatul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, au fost gazde pentru grupuri de colindători de pe Valea Bârgăului, coordonat de Florin Flămând, pentru Ansamblul Flori Dumitrene, în frunte cu primarul Gheorghe Bălăjan, pentru Grupul de colindători de la Şcoala Gimnazială Livezile, coordonat de înv. Ana Niculai, şi, nu în ultimul rând, pentru Corul Bisericii Ortodoxe din localitate (preot paroh Stelian Parascan).
„Au fost prezenţi peste 400 de copii de la toate unităţile şcolare de pe raza comunei, însoţiţi de părinţi. Anul trecut am deschis seria acestor spectacole de colinde şi tradiţii. Zece crăciuniţe şi Moşi Crăciuni au împărţit copiilor dulciuri, ceai fierbinte, cozonac, iar părinţilor câte un pahar de vin fiert. Artiştilor le-au fost oferite sarmale şi cozonac, de post”, ne-a declarat primarul Traian Simionca.
Edilul comunei Livezile este pregătit să menţină tradiţia din Ajunul de Crăciun. „Este al cincilea an când avem acest frumos eveniment. Într-un cadru alegoric, cu o sanie cu reni, cu muzică în spiritul sărbătorilor, ne vom deplasa în toate localităţile comunei. Ajutat de cele 10 crăciuniţe, vom împărţi dulciuri şi mici cadouri pentru fiecare cetăţean al acestei comune, astfel ca fiecare să simtă căldura şi emoţia acestui mare praznic al Naşterii Mântuitorului”, ne-a declarat Traian Simionca.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a spus, după eveniment: „La ceas de seară am ajuns în frumoasa comună Livezile! Aici am urmărit alături de primarul comunei, Domnul Traian Simionca și câteva sute de livezeni un frumos spectacol de colinde și obiceiuri de iarnă de pe Valea Bârgăului! Îi mulțumesc pentru invitație prietenului meu, Traian Simionca și mă bucur că am avut ocazia să fiu alături de oamenii din Livezile, acum în prag de sărbătoare! Sărbători fericite și multe bucurii alături de cei dragi”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5