( Video) Alexandra Ungureanu – momente unice trăite în judeţul Bistriţa-Năsăud. Vezi ce a impresionat-o pe artistă !

Cunoscuta artistă ce se află în cele mai importante top-uri muzicale s-a aflat, timp de două zile, în judeţul Bistriţa-Năsăud din dorinţa de a cunoaşte tradiţiile noastre.
A venit, alături de Sebastian Secan de la emisiunea „Asta-i România” de la Kanal D, şi de muzicianul Sebastian Lazăr să descopere frumuseţile tradiţionale din judeţul nostru. Prima oprire a fost pe Valea Ţibleşului, la Dumbrăviţa, unde s-a alăturat echipei scriitorul Menuţ Maximinian, cel care a intermediat legătura cu lumea satului. La Agrieş, artista s-a întâlnit cu Teodora Purja şi cu fiica acesteia, Lenuţa Purja, promotoare ale tradiţiilor adevărate, care au purtat un dialog frumos cu Alexandra.
“Eu cred că veşnicia s-a născut la sat. Aici orice gând e mai încet, şi inima-ţi zvâcneşte mai rar, ca şi cum nu ţi-ar bate în piept, ci adânc în pământ undeva. Cu lelea Teodora Purja, rapsod popular, tezaur uman viu recunoscut de Unesco si fiica ei, Lenuta, premiata la peste 100 de concursuri nationale si internationale. Am avut o zi de o emotie rara. Prin aceste voci, horile Tiblesului te trimit in urma cu sute de ani, pulsand pe trairile profunde si pure ale oamenilor legati organic de acest pamant” a spus, după prima zi, Alexandra Ungureanu.
A doua zi, după o scurtă vizita prin centrului istoric din Bistriţa, s-a plecat pe Valea Bârgăului, acolo unde instrumentistul Dumitru Ciupa, alături de famila lui, au fost gazde bune pentru Alexandra Ungureanu. Nu este de ici de colo ca un artist de talia Alexandrei Ungureanu să dorească să vadă, la faţa locului, rădăcinile poporului nostru, să treacă prin sufletul ei tot ce are mai frumos lada de zestre a judeţului nostru şi să se bucure, împreună cu oamenii frumoşi din acest judeţ, de zile deosebite.
„Două zile am avut bucuria de a fi alături de un mare artist dar şi un om fain - Alexandra Ungureanu. I-am arătat frumuseţile judeţului nostru şi a rămas impresionată. Cum spune şi cântecul ei: Mă simt în rai ! Un colţ de rai a fost acasă la Teodora Purja, cea numită de Ministerul Culturii Tezaur Uman Viu. O zi de neuitat. "Domnișoară ai venit din București sa vezi o bătrână?" - a zis lelea Teodora Alexandrei Ungureanu. "Da ce bucurie e pentru mine" a zis Alexandra. După ce a cântat alături de Lenuța Purja, rapsodul către artistă" No cântă și dumneata ceva, că te știu, canti fain". Apoi am fost la un om orchestră - Dumitru Ciupa. Casa lui a fost gazda unui concert inedit: fluier, caval, taragot și o voce unică: Alexandra Ungureanu. Mulțumim celor trei generații din familia Ciupa pentru duminica petrecută la Prundu Bârgăului. Cu siguranţă vor urma surprize frumoase” ne-a spus Menuţ Maximinian.
Cel mai recent hit Alexandra Ungureanu feat. Marius Moga este Bate, Bate. Au compus piese pentru ea de Dinu Giurgiu, Ionel Tudor, Adrian Despot, Marius Țeicu sau Cornel Ilie. A colaborat cu formația Sistem, la melodii precum „Emoții”, „Senzații” sau „Departe de tine”. A participat la Eurovision cu piesa „Make this love come true” și a reprezentat România la festivalul Cerbul de Aur. Cu grupul de muzică house/dance Crush a produs două albume de studio: Crush + Alexandra Ungureanu și Hello.
S-a cântat, s-a vorbit, s-a înregistrat şi, dincolo de toate, s-a creat o legătură frumoasă între artistă şi creatorii populari din zona noastră. Cu siguranţă, pe viitor, vor apărea surprize muzicale în care o vom regăsi pe Alexandra Ungureanu alături de cei care au rămas de neclintit întru apărarea tradiţiilor noastre.
https://www.facebook.com/1615030948747835/videos/758738267801661/?__xts_...
https://www.facebook.com/1615030948747835/videos/405442916947735/?__xts_...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5