Vocile tulburătoare a bistriţencelor Teodora şi Lenuţa Purja, la Clubul Ţăranului Român în spectacolul „România. Primii 100 de ani”

Pentru a sărbători împreună Unirea Bucovinei și Transilvaniei, Institutul “Frații Golescu” a realizat, la Clubul Țăranului Român, un concert de muzică românească susținut de Lorena Oltean și invitații săi.
Spectatorii, printre care şi cunoscita realizatoare Niculina Merceanu şi artista Alexandra Ungureanu, au ascultat horile și vocile tulburătoare a două bistrițence, mamă și fiică, Teodora și Lenuța Purja de la poalele Țibleșului. Concertul «România. Primii 100 de ani» a adus prin vocea Lorenei Oltean și a invitaților săi o călătorie unică în muzicile românilor, de-a lungul primului secol de existență a statului unitar român. Şi de această dată lelea Teodora Purja, desemnată «tezaur uman viu», a impresionat. De remarcat că străbunii săi bistrițeni fiind prezenți pe Câmpul lui Horea de la Alba Iulia, la Adunarea Națională din 1 Decembrie 1918.
Tot în această perioadă, Teodora Purja, alături de cunoscutul actor Dan Puric au fost prezenţi într-un dialog între intelectual şi omul din vatra satului în ediţia specială de Ziua Naţională, în cadrul emisiunii „Asta-i România” de la Kanal D, Teodora Purja impresionând o ţară întreagă prin modul în care a vorbit despre ce înseamnă pentru ea România.
Este un an bun pentru cele două interprete ale cântecului popular de pe Valea Ţibleşului, cărora le dorim multă sănătate şi proiecte frumoase şi în perioada sărbătorilor de iarnă, amintind aici doar prezenţa pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5