Un eveniment cultural de marcă. Ana-Maria Păunescu, fiica lui Adrian Păunescu și-a lansat ieri la Năsăud două volume de versuri

După câțiva ani de la trecerea în veșnicie a poetului Adrian Păunescu, ,,fetița cu ochi albaștri”, cum spune tatăl său într-o poezie, s-a întors la Năsăud, acolo unde, cu ani urmă, împreună cu părinții ei au fost oaspeții dragi ai familiilor Vaida și Nistor.
De data aceasta a venit să-și lanseze două volume de versuri și să-și depene amintirile despre orașul care le-a fost gazda cea bună, așa cum reiese dintr-un articol semnat de Ana Maria la vârstă când ,,era suficient de mică, dar și suficient de mare, pentru a-și aduce aminte: ,,Năsăudul devenise un oraș al nostru. Un spațiu intim, cu porți mari și case asemănătoare, unde știam că ne așteaptă cineva”.
Evenimentul a avut loc joi, 16 noiembrie 2023 și a fost organizat de Ana și Gavril Vaida, și susținut de către Steluța Vâju, directorul Colegiului Național ,,George Coșbuc ” din Năsăud și sub patronajul Casei de Cultură ,,Liviu Rebreanu ”, director Ionuț Nistor. Aula liceului a fost arhiplină de elevi , profesori și foarte mulți iubitori de poezie, printre care și reprezentanți ai Astrei locale. Cele două volume intitulate sugestiv : ,,Toate poeziile pe care nu ți le-am scris ” (2022 ) și ,, Ai vreme să vorbim„ (2023 ) au fost prezentate de către profesorii de limba română, Sofia Harapascu și Mircea Daroși , care i-au apreciat versurile scrise la temperatura artistică a valorilor literare actuale. Publicul spectator a gustat din frumusețea acestor versuri recitate de către profesoara Ana Vaida , Ionuț Nistor și Ana-Maria, care n-a ezitat să spună că este profund emoționată de acest moment care i s-a creat. Activitatea a fost însoțită de un adevărat spectacol artistic susținut de către grupul folk alcătuit din Sorin Găzdac Gavril Vaida, Amalia Țuțurga, Luana Burduhos, Maria-Eliza Pop, care au interpretat cântece puse pe versurile Anei- Maria și Adrian Păunescu, creându-se atmosfera de altădată a fostului Cenaclu ,,Flacăra ”.
În încheiere Ana-Maria Păunescu a dat autografe, a mulțumit organizatorilor și întregului public pentru frumoasa și emoționanta primire.Autoarea s-a simțit ca acasă .

foto: MESAGER24.RO

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5