Suntem copiii Europei

Ca semn de respect pentru această zi, 9 Mai - ziua Europei, împreună cu preşcolarii gupei mari B de la Grădiniţa “Căsuţa cu Poveşti” –Bistrita, am desfăşurat un mic proiect cu tema “Suntem copiii Europei”. Proiectul a cuprins activităţi diversificate, pe centre de interes, alcătuind ateliere de lucru în echipă în funcţie de tema aleasă: creaţii artistice, confecţionarea de steguleţe ale ţărilor din Uniunea Europeană etc.

Prin vizionarea prezentării în PowerPoint cu tema “Hai copii prin Europa”, preşcolarii au cunoscut locuri, regiuni, obiective reprezentative ale ţărilor europene, însuşindu-şi de asemenea tradiţii şi obiceiuri ale acestora.

Scopul proiectului a fost familiarizarea copiilor cu simbolurile U.E.: drapelul European, Imnul European, moneda Europeană precum şi semnificaţia acestora. Ziua Europei este o zi destinată festivităţilor şi evenimentelor ce subliniază cooperarea între popoarele Europei, este o zi a toleranţei.

Copii au înţeles că facem parte din marea familie europeană, că steagul European e format dintr-un cerc de douăsprezece stele aurii cu cinci colţuri pe un fundal albastru. El este simbolul unităţii şi identităţii Europei.

Culoarea albastră reprezintă cerul lumii europene.

Cercul de stele aurii reprezintă solidaritatea şi armonia între popoarele Europei.

Numărul de stele nu reprezintă numărul de state ale Uniunii. Numărul 12 este un număr simbolic ce reprezintă plenitudinea, perfecţiunea şi unitatea: 12 ore ale zilei şi ale nopţii, 12 luni ale anului...

În a doua parte a activităţii, copiii au realizat prin desen, pictură şi colaj steagul U.E. precum şi steaguri ale altor state membre. Lucrările realizate le-am expus în cadrul expoziţiei ”Europa prin ochi de copil”.

Activitatea s-a încheiat cu un dans tematic cu titlul “Hora prieteniei Europene”, realizat pe fundalul muzical al Imnului Europei - “Odă bucuriei” de L.W. Beethoven,

Atmosfera din timpul desfăşurării activităţilor a fost deosebită. Pe chipurile copiilor am citit bucuria, că pot participa la un moment atât de deosebit. Activităţile desfăşurate au sensibilizat preşcolarii.

Peste ani îşi vor aminti cu siguranţă şi vor reţine moto - ul ,,ZIUA EUROPEI ESTE ŞI ZIUA TA!”

Instit. Felican Leontina

Ed. Matei Livia - Lucreţia

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5