În premieră la Brigada 81 Mecanizată,

„Subofiţerul – soldatul anului”

Ofiţerul cu relaţii publice al U.M. 01331 Bistriţa, cpt. Maria Livia Vasile, ne-a informat că la Brigada 81 Mecanizată se desfăşoară o activitate inedită, cu impact deosebit.

Din seria activităţilor dedicate „Zilei Armatei Române”, în perioada 20-24.10.2008, în cadrul Brigăzii 81 Mecanizată se va desfăşura, în pionierat, competiţia „SUBOFIŢERUL/SOLDATUL ANULUI”, sub atenta coordonare a consilierului comandantului pentru problemele maiştrilor militari şi subofiţeri, plt. adj. Cristian Mare.

Începând cu anul 2008 se sărbătoreşte „ANUL SUBOFIŢERULUI” în toate armatele statelor membre NATO, încât procesul de transformare şi adaptare a Forţelor Armate a dus la creşterea rolului subofiţerului/maistrului militar ca lider ai grupurilor mici, care duc la susţinerea actului de comandă.

Scopul acesteia este de a selecţiona cei mai buni militari care să întruchipeze luptătorul şi specialistul militar, capabil să conducă, să instruiască şi să motiveze personalul din subordine pentru îndeplinirea misiunilor ce-i revin.

Competiţia se va desfăşura în Poligonul Livezile miercuri, 22.10.2008, începând cu ora 8.00 şi la Comandamentul Bg. 81 Mc şi va avea două secţiuni: soldaţi şi gradaţi voluntari, respectiv maiştri militari şi subofiţeri. Aceştia se vor întrece pe parcursul a 5 zile la următoarele probe: pregătire militară generală, tragere cu armamentul din dotare, educaţie fizică militară, limba engleză şi efectuarea unui traseu practic cu puncte obligatorii de trecere la care vor fi evaluaţi în instrucţie specifică armelor (transmisiuni, apărare CRBN, geniu, BOD, topografie militară).

Câştigătorii vor reprezenta Brigada 81 Mecanizată la faza pe Divizia 4 Infanterie (GEMINA), etapă ce se va desfăşura în perioada 10-14.11.2008, tot în garnizoana Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5