O carte pentru „sufletul eroilor”

„Recunoştinţă pentru eroi” – autor col (r.) Ioan Cordovan

O apariţie necesară, utilă, plăcută şi cu o „documentare beton” este volumul „Recunoştinţă pentru eroi”, aparţinând col. (r.) Ioan Cordovan, un slujitor al scrisului şi cu o documentare în profunzime („tipicar”), specific militarului român, apărut la Editura „Eikon” din Cluj-Napoca în 2011.

Cartea are o ţinută grafică deosebită, o calitate excepţională a tiparului, iar autorul a abordat un subiect sensibil, cu o muncă de o meticulozitate aparte, pentru a putea realiza o excelentă cronologie a eroilor din judeţul nostru în acest volum de memorialistică istorică.

Ioan Cordovan a surprins şi a descris foarte bine, prin profile eseistice, alături de eroii cunoscuţi şi necunoscuţi ai neamului, descrise într-o ordine aleatorie, toate monumentele, troiţele etc. din judeţ şi din „Nota autorului”, în care precizează „Pentru că respectul pentru eroii acestui neam este un sentiment care nu trebuie să dispară”, şi-a făcut un ţel şi „o direcţie de bază şi azimut” în a-i „readuce la viaţă” pe toţi cei care s-au jertfit pentru neam şi ţară.

Sentimentul patriotic răzbate cu ardoare din filele cărţii, volumul fiind apreciat la justa valoare de critica de specialitate şi de Gen. de Brigadă Petre Stoica – preşedintele Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”.

Felicităm autorul pentru apariţia volumului şi-l aşteptăm la mai multe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5