Raluca Turcan: PDL nu-şi gândeşte paşii în funcţie de cerinţele de pe blog ale unor colegi

Alegerile interne de la PDL pentru desemnarea candidatului la preşedinţia României ar putea avea loc la începutul anului viitor.
O spune la RFI vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan. Europarlamentarul Cristian Preda a scris recent pe blog că partidul are nevoie urgentă de un candidat la prezidenţialele din 2014, care să fie "necruţător" cu candidatul USL, Crin Antonescu.

Raluca Turcan declară că ,,Partidul Democrat Liberal are propria agendă politică şi nu-şi gândeşte paşii în funcţie de cerinţele publice sau pe blog ale unor colegi, care evident, sunt binevenite. PDL face politică în interior, ia decizia în interior, se raportează cu soluţii la USL, soluţii care să ajute românii. În sensul acesta, vom avea un calendar intern de desemnare a candidatului la preşedinţia României, acest calendar va fi anunţat public şi în plus, dorim ca pentru lansarea candidatului la preşedinţie să parcurgem alegeri interne, aşa cum se întâmplă în Statele Unite, pentru ca într-adevăr, PDL să iasă cu cel mai bun candidat la preşedinţia României, care să aibă atât notorietate şi sprijin electoral din partea oamenilor, cât şi susţinerea partidului, pentru că e foarte posibil şi am văzut situaţii în care exista un candidat bun, cu notorietate, însă mecanismul politic nu vroia sau nu putea să-l sprijine. Aşadar, alegerile interne pentru PDL sunt o preocupare".

Alegeri interne în 2014?

Vicepreşedintele PDL spune că alegerile interne pentru desemnarea candidatului la preşedinţia României ar putea avea loc la începutul lui 2014:
"O să vă spun o opinie personală. Nu ştiu exact momentul în care vom începe această competiţie internă, însă raportat la ce spuneau unii, PDL nu are această presiune a desemnării candidatului la preşedinţie anul acesta. Eu cred că anul acesta trebuie să fie anul în care aşezăm partidul, consolidăm partidul, organizaţiile să fie din nou puse la treabă la turaţie maximă şi în acelaşi timp, comisiile de specialitate să ne creeze acel mecanism de luare a deciziilor pe domenii într-un mod fundamentat şi rapid. Aşadar, organizare şi specializare, profesionalizare. După ce punem la punct aceste două coordonate, cred că putem intra undeva la începutul anului viitor în mecanismul de desemnare şi susţinere a candidatului la preşedinţie".

Eurodeputatul democrat-liberal Cristian Preda consideră că PDL are nevoie urgentă de un candidat la prezidenţialele din 2014, care să fie "necruţător" cu candidatul USL, Crin Antonescu, iar orice vorbă bună pentru acesta sau liberali venită de la PDL subminează de fapt relansarea partidului.

"Orice vorbă bună despre PNL venită dinspre PDL e o subminare a şanselor de relansare a principalului partid de opoziţie. Nu doar pentru că PNL şi PDL îşi dispută electoratul de centru-dreapta, dar şi pentru că peneliştii au un candidat la prezidenţiale, care are şanse mari doar fiindcă e deocamdată singurul care-şi asumă competiţia", spune Preda.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5