Primarul Ovidiu Creţu a dat startul sărbătorilor de iarnă la Bistriţa. Atmosferă feerică de Sf. Andrei

O fetiţă de la „Andrei Mureşanu” l-a ajutat pe primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, să aprindă luminile feerice din oraş, după vestita numărătoare ...descrescătoare.

         Sute de bistrițeni de toate vârstele au venit să marcheze începutul  sărbătorilor de iarnă, chiar dacă vremea a fost una destul de rece. Ca de fiecare dată, copiii au fost cei mai fericiţi, mai ales că la eveniment au venit şi personaje din lumea basmului. Este prima dată când Târgul de Crăciun şi iluminatul feeric stradal este dechis încă din luna noiembrie, justificarea fiind sărbătoarea României în An Centenar.

„Spre deosebire de anii trecuţi, când aprindeam luminiţele şi deschideam Târgul de Sf.Nicolae, având în vedere că mâine este Ziua Naţională şi sărbătorim Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia, am hotărât ca luminile oraşului să se aprindă de astăzi. De asemenea, şi celelalte manifestări încep din această seară. Aşa cum v-am obişnuit, în fiecare seară, delaora 17.00, pe această scenă vor fi artişti amatori, din judeţul nostru sau din alte judeţe, care vne vor prezenta datini, obiceiuri din bătrâni. Vă dorim sărbători frumoase, fericite, vă doresc să aveţi târg bun”,a transmis primarul Ovidiu Creţu.

Alături de acesta, la momentul inaugural, au fost prezenţi viceprimarul Cristian Niculae şi administratorul public George Avram. 

Primele colinde au fost aduse în această seară de "Flori Dumitrene", de la Dumitra, pentru ca apoi să urce pe scenă Corul de la Biserica "Coroana" din Bistriţa, dirijor Rozalia Fucă-Tomescu.

La această ediţie, Târgul de Crăciun cuprinde 30 de căsuţe,destinate atât produselor de artizanat sau specifice Crăciunului, cât şi celor de alimentaţie publică. Pe parcursul aceste luni, bistriţenii sunt aşteptaţi la vin fiert, dar şi cârnaţi, turtă dulce sau plăcinte sau să cumpere mici cadouri pentru cei dragi. 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5