Primăria beclenară doreşte reluarea lucrărilor la bazinul de înot

Cu lucrări începute de acum câţiva ani, cu fonduri guvernamentale, proiectul de realizare a unui bazin de înot din vecinătatea Grupului Şcolar Agricol din Beclean, derulat prin Compania Naţională de Investiţii, este încă pe lista\de priorităţi a administraţiei publice locale.
În vara anului 2008, Consiliul Local Beclean a aprobat Hotărârea prin care a pus la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), în mod gratuit, o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, pentru construirea unui bazin de înot, cu caracter didactic, în incinta Liceului Agricol din Beclean. Investiţia estimată la aproape 4 milioane de lei face parte dintr-un program amplu de finanţare care cuprinde construirea a 10 astfel de bazine de înot, în întreaga ţară.
Până la ora actuală, proiectul a fost realizat în proporţie de 30% iar lucrările au încetinit datorită lipsei de fonduri. Potrivit primarului oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, în bugetul pe 2013 nu au fost cuprinse fonduri necesare pentru continuarea lucrărilor la bazinele de înot, însă nu este exclusă o realocare.
Primarul Nicolae Moldovan a făcut deja toate demersurile necesare, prin discuţii purtate cu premierul Victor Ponta şi cu viceprim-ministrul Liviu Dragnea, pentru a asigura accelerarea investiţiei de la bazinul de înot, astfel că se aşteaptă reluarea lucrărilor cît mai repede posibil, astfel încât oraşul să beneficieze de un nou bazin de înot acoperit.
Conform proiectul întocmit, bazinul de înot de la Liceul Agricol din Beclean va avea o lăţime de 12,5 metri, 25 metri lungime şi până la 1,80 metri adâncime. Acesta va putea fi folosit nu doar de elevi, ci şi de alţi tineri ( după orele de curs) sau alte persoane interesate din oraş. Intrarea pentru cei din afara liceului se va face contra cost, astfel încât din sumele adunate să poată fi acoperite o parte din cheltuielile necesare întreţinerii şi funcţionării bazinului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5