Anul trecut,

Premii, prime de vacanţă şi “alte drepturi” la Consiliul Judeţean

Consillierii judeţeni au aprobat, ieri, în cadrul şedinţei ordinare, contul anual de execuţie bugetară şi situaţiile financiare anuale pe anul 2010.

Opoziţia a remarcat nu doar tardivitatea acestei proceduri, care, potrivit lui Alexandru Pugna, ar fi trebuit finalizată în 31 mai, cât şi sumele mari cheltuite anul trecut la diverse capitole. Social-democratul Daniel Suciu a reclamat banii cheltuiţi pentru carburanţi, telecomunicaţii, dar şi pentru presă. Mai mult, el a catalogat drept “o contraperformanţă” nivelul mic al încasărilor şi cota de doar 20% de absorbţie a fondurilor provenite din proiecte cu finanţare europeană.

Finalmente, liberalul Dorin Popescu a cerut “o dare de seamă” pe tema banilor alocaţi fondului de premier şi a primelor de vacanţă încasate de personalul Consiliului Judeţean în 2010, acesta menţionând că, în condiţii de criză economică, “unii sunt favorizaţi de Zeus”. Iniţial, preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, a negat că ar fi semnat vreun ban pentru prime şi premii, ulterior revenind cu explicaţia “nu în 2011”. La proxima şedinţă a CJ BN, Liviu Rusu ar urma să facă publică lista premiaţilor din instituţie.

Astfel, anul trecut, la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud cheltuielile cu salariile au reprezentat 3.5 milioane lei (la care se adaugă şi contribuţiile la asigurările sociale, de sănătate, şomaj etc.). Dincolo de salarii, au fost prevăzute şi sume semnificative pentru fondul de premii – 150.500 lei, prime de vacanţă – circa 130.000 lei, sporuri pentru condiţii de muncă – peste 123.000 lei. De asemenea, pentru plata indemnizaţiilor unor persoane din afara unităţii s-au cheltuit peste 328.000 lei. Nu este de neglijat nici suma cheltuită efectiv pentru “alte drepturi salariale”, şi anume aproximativ 620.000 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5