Peste 110 de intervenții ale pompierilor bistrițeni aflați la datorie în minivacanța Revelionului

Comunicat de presă

Zilnic, 110 de cadre militare, pompieri și salvatori SMURD cu 25 de mijloace tehnice s-au aflat la datorie în acest final de an. Cele mai multe misiuni din această perioadă au fost reprezentate de urgențele medicale, urmate de trei incendii produse la locuințe și anexe gospodărești.

112 misiuni în perioada Revelionului

În perioada analizată, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de  Urgență „Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 112 evenimente și acțiuni specifice, după cum urmează:

  • 98 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave dintre care 9 au fost gestionate de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD;
  • nouă misiuni pentru asigurarea măsurilor specifice în cazul accidentelor rutiere;
  • trei misiuni pentru stingerea incendiilor;
  • o misiune specifică (deblocare ușă);
  • o misiune de sprijin a echipajelor SAJ Bistrița - Năsăud

 

Premergător Revelionului, inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control la 11 obiective din județul Bistrița - Năsăud, pe timpul cărora au fost constatate 29 de deficiențe pe linia apărării împotriva incendiilor, toate remediate pe timpul controalelor.

Pe timpul acestor acțiuni, pentru deficiențele constatate, au fost aplicate patru amenzi în valoare de 4500 lei, precum și 29 avertismente.

Dorim pe această cale să mulțumim cetățenilor că au înțeles și au ținut cont de sfaturile pompierilor militari! Misiunea de informare și prevenire a salvatorilor a dat roade, iar finalul de an nu a fost unul umbrit de incendii ori de alte evenimente riscante pentru viața cetățenilor.

 

 

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU „BISTRIŢA”

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5