Pompierii militari din cadrul ISU Bistrița Năsăud vor fi la datorie pentru a veghea la siguranţa comunităţii în minivacanța dedicată Zilei Naţionale

     Premergător şi pe timpul minivacanţei din perioada 30 noiembrie – 5 decembrie, efectivele inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bistrița” al judeţului Bistrița – Năsăud desfăşoară activităţi menite să asigure protecţia şi siguranţa cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente ce ar putea afecta viaţa şi bunurile comunităţii

      La nivelul județului Bistrița – Năsăud, zilnic, peste 110 de pompieri cu peste 30 mijloace tehnice de intervenţie sunt pregătiți să acţioneze pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor care ar putea fi surprinse în medii ostile vieții.

     Urgenţele medicale vor fi asigurate în sistem integrat prin intermediul echipajelor SMURD şi al echipajelor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat.

     Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.

     În afara măsurilor dispuse la nivel operativ, o atenție sporită este acordată prevenirii evenimentelor care pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Numai în ultimele trei săptămâni, inspectorii de prevenire au desfășurat mai multe acțiuni de control inopinat la operatori economici din localităţile judeţului nostru.

     Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.

      De asemenea, pe întreaga perioadă a sezonului rece, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, acțiunile de control și verificare vor continua la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece.

 

RECOMANDĂRI

     Reamintim cetățenilor că, în perioada sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate.

     Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură.

     În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice, iar dacă vă cazaţi în structuri de primire turistice, familiarizaţi-vă cu traseele căilor de evacuare din incinta acestora.

     Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/  

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

     Cu această ocazie, le dorim tuturor locuitorilor județului Bistrița – Năsăud să aibă parte de zile plăcute şi liniştite, asigurându-i totodată că pompierii militari sunt la datorie şi sunt pregătiţi să intervină în orice moment.  

 

La mulţi ani tuturor românilor!

 

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE ISU „BISTRIŢA”

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5