Opoziţia vs investiţia de 6 milioane de euro pentru un Centru cultural, turistic şi de agrement la Posmuş

Potrivit unui proiect de hotărâre adoptat în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, Castelul Teleki de la Posmuş se va transforma, în doi ani şi jumătate, dintr-o ruină într-un Centru cultural, turistic şi de agrement.

Investiţia este aproximată la circa 6 milioane de euro, fapt care a stârnit polemici în rândul consilierilor USL care nu votat proiectul de hotărâre respectiv.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, consilierul judeţean PSD Daniel Suciu a declarat că ,,printre primele decizii ale noului preşedinte CJ şi ale noii majorităţi va fi o rectificare de buget şi retraşi cei 5 milioane de lei alocaţi, anul acesta, Castelului de la Posmuş şi redirecţionaţi către infrastructura judeţului”.

,,Este inadmisibil să împrumuţi 11 milioane de lei pentru drumuri şi să cheltuieşti 5 milioane de lei pentru un castel.

Le spunem din capul locului, colegilor consilieri de la PDL, mulţi probabil la ultimul mandat, acest proiect se va derula până în maxim 10 iunie”, a precizat Daniel Suciu.

Tot în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, colegul de alianţă al lui Daniel Suciu, consilierul judeţean PNL Ioan Deneş, a spus că prin alocările de bani făcute în judeţ, preşedintele Consiliului Judeţean Liviu Rusu ,,este un fel de Elena Udrea locală, în versiune masculină, pentru că atât de bine seamănă alocarea de bani - Castelului Posmuş cu ceea ce făcea fostul ministru al Turismului, cu terenuri de fotbal, pe terenuri înclinate, în pantă etc. Aş putea să spun că domnul Liviu Rusu cu acest proiect a vrut să evidenţieze foarte bine un proverb românesc: Ţara arde şi baba se piaptănă!”, a subliniat Ioan Deneş.

,,Să aloci 6 milioane de euro în condiţiile în care ai ce ai în judeţ, oamenii trăiesc cum trăiesc, înseamnă impertinenţă, obrăznicie, o ruptură totală de realitate.

Speranţa mea este că nu va mai apuca să facă foarte multe proiecte de acest gen. Sper să nu mai facă niciunul, pentru că în iunie, va veni vremea să dea socoteală, nu doar dumnealui, ci şi cei care au votat astfel de proiecte, care au înglodat judeţul în datorii.

În iunie, USL va stopa finanţarea lor şi vom vedea ce vom face mai departe”, a mai spus consilierul judeţean Ioan Deneş.

Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea totală a investiţiei de la Posmuş este de peste 26 milioane de lei cu TVA inclus, din care valoarea

construcţiilor este de peste 17 milioane de lei. Durata estimată a realizării investiţiei de la Posmuş este de 30 de luni, iar costurile vor fi împărţite pe această perioadă.

,,Am să vă traduc: 6 milioane de euro înseamnă vreo 24 de milioane de lei, înseamnă peste 240 de miliarde de lei vechi.

Dacă judeţul Bistriţa-Năsăud nu avea ce să facă în doi ani şi jumătate cu 240 de miliarde de lei, înseamnă că suntem toţi duşi cu capul”, a concluzionat consilierul judeţean PSD Daniel Suciu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5