Daniel Suciu (PSD) reclamă:

Costurile mari cu telefoanele şi carburanţii la Consiliul Judeţean

Liderul consilierilor judeţeni social-democraţi, Daniel Suciu, susţine că aleşii USL nu vor vota proiectul privind aprobarea contului de execuţie bugetară pe anul 2010, pentru că termenul procedural este depăşit, iar sumele la anumite capitole sunt nejustificat de mari.

“Legea spune, pentru orice fel de instituţie, că până în 25 mai eşti obligat să trimiţi la Finanţe execuţia bugetară. Din ceea ce ştiu eu, Consiliul Judeţean este la fel o instituţie publică, una din cele mai importante din acest judeţ, şi prima care a încălcat această lege. Aprobăm execuţia bugetară în luna iulie, peste termenul prevăzut de lege”, a precizat Suciu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că USL nu va vota proiectul privind execuţia bugetară pentru anul 2010 şi pentru că sume importante ar fi cheltuite pe facturi la telefoane, combustibil etc.

“La Consiliul Judeţean se vorbeşte la telefon de 800 milioane lei, se consumă aproape 900 milioane lei pe benzină, sunt bani pentru protocol, pentru deplasări, şi nu am văzut unde s-a deplasat executivul Consiliului Judeţean, mă rog, în interes de serviciu. (…) Dacă adunăm aceste sume, o să vedeţi că în jur de 6 miliarde lei vechi se duc pe telefoane, pe benzină”, a menţionat social-democratul.

“Furăciunea pe faţă” la proiectul de reabilitare a drumurilor judeţene

“Nu vom vota furăciunea pe faţă vizavi de drumurile judeţene. Ştiţi că, în ultima şedinţă, am fost extrem de revoltaţi şi am votat împotriva acelor sume enorme de bani, pe acel proiect de 10.000 kilometri al doamnei Udrea. Acum ni se pun în faţă să aprobăm acele studii de fezabilitate şi sumele respective”, a anunţat consilierul judeţean PSD.

Potrivit acestuia, USL nu poate fi de acord cu cheltuirea a 2,4 milioane euro pentru un kilometru de drum judeţean, pe tronsonul Ilva Mică- Josenii Bârgăului (Strâmba), cu decontarea a 180 milioane lei vechi pentru un metru de zid betonat de sprijin în zona de Câmpie. Lista “preţurilor mari”, în viziunea Opoziţiei din Consiliul Judeţean, continuă cu nominalizarea tronsonului Chiochiş-limită judeţ Cluj, unde nu este “nici munte, nici mlaştină, nici nu trebuie tuneluri”, dar unde costul pe kilometru ajunge la 1,7 milioane euro.

“Este vorba de 580 milioane lei care, în mod normal, se vor licita în 28 iulie, drumurile din Bistriţa-Năsăud fiind la pachet cu cele din Maramureş. Dacă cineva crede că locuitorii acestui judeţ pot fi luaţi de proşti, iar ei se vor mândri că fac autostradă pe Strâmba, drum care, repet, trebuie reabilitat, dar nu cu 2,4 milioane euro pe kilometru, se înşeală”, a completat Suciu.

Social-democratul a precizat că cele şapte proiecte de hotârâre privind darea în administrare pe durată determinată a sectoarelor de drum care vor intra în reabilitare prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii vor fi adoptate “cu ajutorul celor trei consilieri trădători”. Opoziţia va cere joi ca în …stenogramele de şedinţă să fie precizat exact modul în care a votat fiecare ales judeţean, pentru că este vorba despre “sume absolute imense şi absolut nejustificate”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5