NICOLAE AVRAM

O cale de eliberare din identitatea adictivă

 

 

 

Semnalez cu bucurie apariția cărții “Pași Grupuri Seninătate - Gânduri despre Eliberarea Identității Adictive” tipărită sub egida “Asociația Identitatea” cu sediul în Beclean. Asociație, care are printre obiective, promovarea programelor de tratament pentru persoanele dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc și alte dependente.

Cartea a apărut sub semnătura a trei autori: Paul-Tudor A., Mircea M. și Mircea F. și stă sub semnul recuperării, eliberării și al alegerii. Într-un cuvânt,  al “Adicției”. Adicția (termen medical) înțeles ca “dependență” de alcool, cocaină, nicotină.

Să fim clari: cartea celor trei autori respectivi nu recomandă metode și tehnici de tratamente medicale, ci este mai curând o invitație pentru cei captivi în “identitatea adictivă” la eliberare: mântuire: “Dar totuși, oricât ai fi de inventiv, până la urmă te saturi de minciună și conștientizezi tot mai mult că te minți. Realizezi că efectiv nu mai unde să ascunzi adevărul, evidența. Parcă mizeria pe care vrei să o acoperi nu mai încape sub niciun preș. Când nu te mai suporți, rogi Puterea Divină să te ajute și consimți că ai nevoie de ajutor”(Mircea M. )

Într-o “lume de sclavi mulțumiți și supuși”( Mario Vargas Llosa), cartea de față ne propune, în mod cert,  o cale, un mod în care poți să simți o fărâmă de libertate. 

 

Comentarii

29/11/23 17:02
VASILE MURESAN

O CARTE CARE SCOATE FOARTE BINE IN EVIDENTA PUTEREA GRUPURILOR DE RECUPERARE IN 12 PASI . O RECOMAND CU CALDURA TUTUROR PSIHOLOGILOR CARE SE CONFRUNTA CU ORICE FEL DE ADICTIE

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5