Mitropolitul Andrei, în Parohia Urmeniș. Parohul Ioan Cozma, hirotesit iconom stavrofor. Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru primarul Dumitru Tomșa

Preoteasa Mihaela Cozma, directorul școlii, Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”

În Duminica a 25-a după Rusalii (a samarineanului milostiv), 13 noiembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Urmeniș, cu prilejul binecuvântării lucrărilor efectuate în ultimii ani la biserica parohială din localitate.
De la ora 9:30, Părintele Mitropolit Andrei a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate în ultimii ani la interiorul și exteriorul bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
După citirea pericopei evanghelice duminicale, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a spus că întrebarea esențială care ar trebui să ne preocupe este aceasta: „Ce să fac ca să moștenesc viața de veci?”. De asemenea, ierarhul a afirmat că „faptele noastre vremelnice capătă valențe veșnice”, îndemnând la acte filantropice de ajutorare și sprijin pentru cei aflați în nevoie.
Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. La chinonic, corul bisericii parohiale, înființat în urmă cu 65 de ani, și interpretul de muzică populară Alexandru Pugna, managerul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, au interpretat pricesne.
La finalul slujbei, preotul paroh Ioan Cozma a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și binecuvântare. Totodată, în semn de prețuire și recunoștință i-a oferit o icoană cu Maica Domnului.
Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă desfășurată în cei 27 de ani de preoție, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe parohul Ioan-Adrian Cozma. Primarul comunei Urmeniș, Dumitru Tomșa, a fost distins cu Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, iar doamna preoteasă – prof. Mihaela Cozma, directorul Școlii Gimnaziale din Urmeniș, a primit Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni” pentru implicarea în activitățile cu tinerii din parohie. Membrii Consiliului și Comitetului parohial au primit diplome de aleasă cinstire, iar copiii și tineri prezenți au primit din partea ierarhului cărți duhovnicești.
Slujba a fost oficiată în prezența a numeroși credincioși și a oficialităților locale și centrale, în frunte cu deputatul Bogdan Ivan Gruia și vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără.

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5